EKML foorum EKML foorum
Eesti Koroonamänguliidu foorum
 
 KasutusjuhendKasutusjuhend   OtsingOtsing   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri 
 ProfiilProfiil   RegistreeriRegistreeri  Logi sisseLogi sisse

uuendused võistlustel

 
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Võistlused
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 13.10.2006 15:42    Teema: uuendused võistlustel Vasta viitega

Katsetasime treenignul võistledes laualejäävate nuppude lugemisega. Risto poolt väljaöeldud idee tekitab uusi dilemmasi, kas minna keerulisema lõpetamise variandi peale või lüüa kindlad nupud ära, et võimalikult vähe miinuspunkte teenida. Tegelikult võiks isegi hoopis selle järgi kohti jagada, aga mängu tuleb taas võimalus kokkuleppemängudega liigsuuri vahesi tekitada. 12. okt sai igatahes selline võistlus katseliselt peetud ja tahaks veel katsetada, võita on alati huvitav:), selline trenn sunnib veidi pingutama.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Risto
Uus kasutaja


Liitunud: 23 sept. 2006
Postitusi: 28

PostitusPostitatud: 16.10.2006 06:39    Teema: Vasta viitega

Guido mina ei mõista ainult ühte asja, kui teistel spordialadel kõiki kokkuleppeid, mis avalikuks tulevad ja ei sobi kokku ausa spordiga siis ju neid karistatakse ja väga karmilt. Muidugi ma mõistan siis tuleks vähemalt esikümme ära kustutada aga mis me siis teeme, lollitame edasi? Et teeme näo, kõik on korras?
Nii meie Koroona saab väga populaarseks ja mõne aasta pärast mängib nn Eesti liigas veel alla 20-mne inimese seda. Et siis mille poole veel püüelda?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Noizkamaz
Uus kasutaja


Liitunud: 27 dets. 2005
Postitusi: 35

PostitusPostitatud: 16.10.2006 23:10    Teema: Vasta viitega

Mina suhtuksin küll asjasse pisut teist moodi, kui Risto. Nimelt on asi nii, et sellisel alal nagu koroona ei ole ju võimalik kokkuleppeid kuidagi takistada. See oleks ju absurdne, kui koroonas selle eest trahvitakse. Kabes, males jne. lepitakse ju pidevalt viiki (ja ka antakse vastasele võit kui endal midagi saavutada pole).
Huvitav oleks teada, kuidas sa kavatseksid seda takistada. Lähed laua äärde ja hakkad nuppe tagasi tõsma või?

Sa pead ise rohkem esimeste kohtade peale mängima ja siis näed kuidas need asjad käivad. Vaevalt sa isegi hakkaksid oma klubi mehele või mõnele sõbrale vastu punnima, kui tal on võimalik Eesti MV medal võtta ja sul pole enam midagi saavutada. Mis siis tuleb teile mõlemale disklahv teha või??


Populaarsusega on kahjuks selline lugu, et kui ei ole suuremaid auhinnarahasid, siis asi vajub tõesti vähe ära. Auhinnaraha on juba aastaid olnud sama, samas kui kütus ja muud kulutused aina kasvavad.
Ja minu arvates ei ole see novuse sissetoomine ka midagi paremaks teinud, vaid pigem olukorda hullemaks teinud. Olgem ausad kui nii edasi läheb, siis varsti mängivad ainult kolm klubi - Viljandi, Kehra ja Peningi.
Novus ei lähe millegipärast rahvale peale.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Risto
Uus kasutaja


Liitunud: 23 sept. 2006
Postitusi: 28

PostitusPostitatud: 17.10.2006 06:39    Teema: Noizkamaz Vasta viitega

esmalt pean tunnistama, et sa ei saa minust aru! teiseks alati on võimalik takistada pettusi! kolmandaks populaarsusest pole mõtet rääkida, sest meil kõigil oma visoon asjat ja nagu ka praegustel juhtidel:)
Võimalik, et olen ainuke kes ei soovi koroona meistriks saada, mind huvitab see mäng ja kui hästi ma mängin, see ei peaks kellegisse puutuma, sport võidab Very Happy

Noizkamaz olen sinuga ühes asjas nõus, et novus on kaarte segamini löönud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 17.10.2006 17:37    Teema: Vasta viitega

ausa mängu põhimõtet suudetakse malelaua taga küllaltki hästi jälgida. Isegi kokkuleppelise viigikahtluse korral on kohtunikul õigus (ja seda ka kasutatakse!!!!) kirjutada mõlemale võistlejale kaotus.
Probleem on muidugi lisaks mängijatele ka kohtunikes, oleme olnud liiga leebed võistlustelt eemaldama ning kasvõi kaotust geimis koheselt määrama, reeglid annavad selleks märkusi väärivate võistlejate korral rohkelt võimalusi

Mõnevõrra vähendab tõesti kokkuleplust ka novuses paljudel võistlustel kasutuselevõetud mäng võidule, lihtsat klubikaaslasega viigitriikimist sel juhul ei tule; viimastes voorudes ei panda reeglina Lätis ka sama klubi mehi kokku.

Novust mina ei süüdistaks, see on hetkel ainus rahvusvaheline väljund alale.
Praegu pole koroonaliit isegi õigeaegselt uut juhatust ja presidenti valinud (aasta 2002 sept protokollis on kirjas, et valiti 4 aastaks), samuti Eesti meistrivõistluste toimumise korda otsustanud, uu liikmemaksu otsutanud? jms. Üldkoosolekut on vaja..., aga isegi liikmesklubide arv on ?, kes osalevad?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Noizkamaz
Uus kasutaja


Liitunud: 27 dets. 2005
Postitusi: 35

PostitusPostitatud: 18.10.2006 15:47    Teema: Vasta viitega

kokku lepitakse nii nõi naa, kasvõi pitsi taga kuskil baaris. Seda juba ei takista. Ja kui hakata mängijaid eemaldama, siis läheb asi veel hullemaks.

Rahvusvaheline väljund on novus tõesti, aga miks peab lätlaste pilli järgi mängima. Las siis mängivad oma Euroopa tiitli peale omavahel, kaua see nii kesta ei saa ju. Neil medalitel poleks sel juhul mingisugust väärtust.
Eestlased võiksid siis hakata Eesti laua peal MM-tiitlit välja mängima. Mis nägu lätlased siis teeksid??
Novuse sissetoomine on kaardid segamini löönud. Koroona ja novuse harrastajate vahele on kiil löödud, sellepärast asi ei toimigi. Nii edasi minnes kaob üks kahest ära. Ja kui ainult novus jääb, siis praeguse järgi vaadates sureb koroona üleüldiselt Eestis välja. Mis võistlusi sa kahe klubi vahel teed?? Jäävad ju ainult Peningi ja Viljandi.
Ma ei saa üldse aru mis näiteks sind Guido või Olavit (Karu) sinna novuse poole kisub. Kas tulemused on niivõrd paranenud või?

Teeks parem uued Eesti lauad, mis ei vaju ja poleks niipalju hädaldamist. Eesti laud palju parem ju.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 19.10.2006 08:01    Teema: Vasta viitega

ei usu, et asi hullemaks läheb. Males on selle eest kaotusi otsustatud ning vähemalt näiliselt on mängud ikka peetud, eeldatakse ikka vähemalt ca 15 käiku, mis siiski eeldab küllaltki olulisi tegevusi mängulaual.
Mina mängin novust just seepärast, et lätlastega mängides pole mingit lehmakauplemist mängulaua juures, vaid ainult mäng, ilma lobisemiseta. Koroonas on praegu tihti pullitegemine, aga mitte võistlus. Snuukerit vaadates hakkab alati silma mängijate väärikas käitumine ja soliidne riietus, just tänu sellele on ta jõudnud ka TV-sse.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Risto
Uus kasutaja


Liitunud: 23 sept. 2006
Postitusi: 28

PostitusPostitatud: 20.10.2006 06:08    Teema: Vasta viitega

järjekorde väike turniir raasikul näitas, et kõik on võimalik, selles osas muidugi, et eksida ei saa kordagi. Ja nn nuppude lugemine on just see värvikam osa ikkagi, sest kaotuses olles tuleb teha ju valik, et kas minna viigile või nuppe lüüa vähemaks, kuid jah hetkel veel pole saanud sveitsi süsteemi mängida, selle tahaks kah ära proovida. Näeb ka siis mis tuleb:)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Külaline






PostitusPostitatud: 20.10.2006 07:01    Teema: Vasta viitega

Guido: jahh, seekordne Risto ülekaalukas võit näitas, et päevad pole vennad.
Oleks laudade määrimisele ja ettevalmistamisele ja soojendusele rohkem aega viitnud(rumal on see, kes üldse vabandada ei oska), siis oleks võinud ka seekord tulemused teistsugused olla. Väga palju sõltub ikka ka sellest, kellega mängida avavoorudes (mis sveitsi süsteemi puhul on täiesti väheolulised, kuid siin omavad võrdset kaalu) ning kuidas keskenduda. Järgmine turniir püüan taas plusspoolele jõuda Laughing
Tagasi üles
Risto
Uus kasutaja


Liitunud: 23 sept. 2006
Postitusi: 28

PostitusPostitatud: 21.10.2006 14:07    Teema: Vasta viitega

Raasiku turniiri hetkeseis on siis selline:
1. Margo Susi 5(2) +5
2. Guido Trees 6(2) +27
3. Janek Ja¹kov 6(2) -15
4. Risto Ilves 7(2) +16
5. Toomas Kink 10(2) -7
6. Erol Tali 4(1) -2
7. Allan Traks 5(1) -6
8. Ranel Siidro 6(1) -18

järgmine GP toimub Raasiku Rahvamajas 26. okt. algusega kell 19.00.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Reasta teated:   
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Võistlused Kõik ajad on GMT + 2 tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa saad teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa saad vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB 2.0.23 © 2001, 2005 phpBB Group