EKML foorum EKML foorum
Eesti Koroonamänguliidu foorum
 
 KasutusjuhendKasutusjuhend   OtsingOtsing   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri 
 ProfiilProfiil   RegistreeriRegistreeri  Logi sisseLogi sisse

Moskva auhinnavõistlus 24.10.2010

 
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Võistlused
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 22.10.2010 23:16    Teema: Moskva auhinnavõistlus 24.10.2010 Vasta viitega

Eesti tiim lahkus plaanikohaselt Eestist neljapäeva õhtupoolikul ja jõudis Koidula piiripunkti ca 9. Pärast SMS-signaale õnnestus veidi ennatlikult maabuda piirile, kus õnnestus ennast kogenematusega põhjendades ilusti nii põhilisest pidurist Eesti piirivalvest kui ka bürokraatlikult paberirohkest Venemaa piirivalvest juba 1ks läbi. Hillar tegi öösel teiste magamise ajal tublit sõitu, aga hommikupoolikul hakkas järsku rohkelt Valgevene sümboolikat domineerima. Otsustasime siis ka Valgevene üle vaadata ja tegime väikse shoppamistiiru Vicebskis. Õnnelikult saime ka Valgevenest uuesti välja ja sirgel trassil Moskva suunas jõudsime ühe business-lunge järel täiskõhuga uuesti trassil juba Tauno juhtimisel edasi liikuda. Tauno ei löönud ka Moskvas risti ette ja lahedat tempot autode vahel laveerides hoides jõudis ta rooli taga mõnegi pildi teha. Jõudsime ilusti ka ööbimispaiga ette Moskva kesklinas, aga olin unustanud aadressi ja muud hosteli rekvisiidid koju lauale... Õnneks aitas üks abivalmis Moskva koolipoiss mul netist hosteli adressi leida ja GPS abil tegime ka mõned huvitavad poognad läbi tunnelite, et teisele poole tänavat jõuda:) Hostelis ootas 6-t inimest eksikombel 10-inimese tuba, aga leppisime siis sellega ja pärast otsustavas mängus Urmasele pagunite annetamist saame rahulikult magama minna:).
Homme siis kultuuriprogrammile....


Viimati muutis seda Guido (25.10.2010 16:08). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 25.10.2010 14:54    Teema: Vasta viitega

Kultuuriprogramm kujunes oodatust natuke lahjemaks. Giid Viire korjas meil mauseleumi sisenemisel ära ka fotokad ja moblad, niiet noorenenud-uuenenud ja kergelt punakat jume omandanud Vladimir Iljitš jäi pildile võtmata, küll aga saime mõne klõpsuga ära fikseerida meie Kremli müüri ääres viibimise.
Peale GUM-i legendaarse jäätise söömist ja kaunite vaateakende imetlemist otsustasime sõita turule. Teel metroojaama asus meile appi Igar Romanovitš, kes tahtis meile metroopiletid välja teha ja viis meid siis Moskva komvekivabriku tehasepoodi.
Pärast jalutuskäiku kommipoodi viis ta meid uuesti metroosse oma abonentpiletiga sisse ning juhatas kätte teeotsa VDNH-i, kunagise Rahvamajanduse Saavutuste Näituse platsile, kus töölisnoor ja kolhoositar ikka kangelaslikult väravas vastu peavad. Platsil toimub koguaeg kuskil nurgas mõni näitus, kuid ajaline bilanss ei võimaldanud meil sealset melu kaua nautida. Kella 15-ks oli vaja meil jõuda oma hostelitoast läbi astuda ning jõuda kuskil naabruses asuva Arbati basseinini. Jõudsime praktiliselt minutipealt maja juurde ning avastasime, et korraldajad ei olnud veel jõudnudki.....
Kümnekonna minuti pärast korraldajad saabusid ja selgus, et nad olid organiseerinud õue meie jaoks kuulutusi, mille abil meil oleks võimalik registreerimiskohta leida:)
Üllatus ootas registreerimisel, selgus, et osalustasu oli vaid 15 eurot; see 5 eurot kulus muidugi pärast kiiresti marjaks ära.
Arutlesime kohalikega, kumb on parem, kas Mumuu või Jolki-Palki ning otsustasime Jolki-Palki kasuks; saime kõhu täis küll.
Ja edasi Arbatile, mis asus juhuslikult just 100 m kaugusel ning sealgi sai Tauno fotokas mitu head tabamust.
Suur Uus-arbati toiukauplus-kaubamaja oli meil otse üle tänava ning lisaks sai ka mõned raamatud ja CD-d Moskva suurimast raamatupoest, mis asus juhuslikult meie kõrvalmajas, osta.
Õhtu nautisime taaskord kaunist vaadet otse Uus-Arbati prospekti kohalt 6ndalt korruselt ja kuna kaardiõnne pöördus seekord Hillarile, siis oli selge, et järgmise päeva võistluse jaoks enam seda ei jätku:)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 25.10.2010 15:10    Teema: Vasta viitega

Võistlusplatsile jõudsime ilusti mööda puiesteid kohale, plaanitust isegi mõned minutid varem, kuid lätlased juba harjutasid. nupud olid uued, kuid väiksemad ja kergemad, niiet kohe alul oli harjumatult palju nuppe nurgas seismas või ka, nagu koroonaski tihtipeale juhtub, auguservast nurka ja tagasi, või hoopis ringiga välja..., aga lauad olid ühesuguste parameetritega. Poord oli monoliitsest (vist vahtra) puust, mis põrkas enamusel laudadel ühtmoodi hästi, mõnel küll ka suhteliselt naljakalt. Ehkki lauad olid uued, tundusid nad kergelt kummis olema, mistõttu minagi kukutasin paar korda vanamehe augu kõrvalt nuppu lüües auku...., ebaprofessionaalsus, aga ka Rakovskis eksis minu vastu mängides näiteks korra just piki joont vajuva vanamehega; muidugi sain ma selle geimi.
Aga mis kõige tähtsam, moskvalased korraldasid võistlust tõesti võistlejate jaoks!!!!
Soe, hästi valgustatud saal, lauad lahedasti paigaldatud, võistlejatele terveks päevaks kohv ja tee, kõrvale suur valik küpsiseid, sefiiri, marmelaadi jne. Kogu seda valikut täiendati pidevalt ja koristati nii laua ümbrust kui (mängude vahel) ka mängulaudade ümbrused liigsest boorhappest.
Võistlus algas Eesti hümni helide saatel, kusjuures mulle tundus küll, et järgnevaid hümnikatkeid lasti tunduvalt lühemalt.
Iga vooru järel teatati eraldi lauas istunud informaatori poolt laudade numbrite järel ka seal toimunud võistluste tulemused ja tehti ka vooru lõpus lühikokkuvõte.
Ja ka võisltuse lõpus kuulsime taas võitja auks Eesti hümni; selle teenis ära naiste hulgas võitnud Viire Talts, kes jäi kindlalt plusspoolele, nii punktisaagi kui ka kohaga 30 mängija hulgas. Meeste hulgas suutis lõunanaabrite hümni välja teenida Aleksanders Rakovskis; Vaid 1 punktiga andis talle alla URMAS MERERAND, kes teenis teise koha.
3. Aleksei Krucans (22p),
19 p: 4. kohal lõpetas Guntars Bralitis, 5. VL Chalenko, 6. Oleg Ugolnikov,
18p: 7. Heinrichs Janovskis, 8. Guido Trees begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting,
16p: 11. Tauno Jõgiste,
15p: 12. Viire Talts,
14p: 17. Hillar Elva.
Võistluste järel sõidutati kõik võistlejad mõne km kaugusele väga roheliselt kaunistatud ja huvitavate kaunistustega restorani GRABLI, kus oli kaetud (loomulikult võistejatele TASUTA) korralik külmlaud.
Kahjuks olime seal vaid paar tundi, mille järel asusime tagasiteele.
Mõtlemisainet pakkusid teele kaasa FINSO peasekretäri Vl. Ivini ja Sankt Peterburgi Novuse Föderatsiooni presidendi Irena sõnad, et nemad sooviks 2011 aasta Euroopa meistrivõistlusi Eestisse; nüüd peame mõtlema, kus ja kas me suudame EM korraldada ja millal... jne jne
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Külaline






PostitusPostitatud: 28.10.2010 17:30    Teema: Vasta viitega

esimese päeva pagunid andsid Urmasele sellise lennukuse, et ainult napilt jäi seekord esikoht kättesaamatuks; kusjuures õnn ja ebaõnn käisid tal sel päeval käsikäes
Kui Viire kinkis lohakusega Urmasele viigi, siis Bralitis kobistas ikka jubedasti oma kaht eraldiseisvat dublet lüües Urmase ainsa nupu kinni ja enda omad välja ja sai viigi kätte ...
Urmase võit jäi ka minu eelviimase vooru mittekeskendumise taha, lihtsa nupu pressimisel eksisin Rakovskise vastu, mis oleks mulle viigi kindlustanud ja temale 2 punkti vähem...
samuti voor varem Ugolnikovi vastu 3:1 eduseisul kinkisin talle viigi...

eks kogu päev maiustamine (niipalju sefiiri ja marmelaadi pole ma vist seni päevas söönud) ja küpsiste näksimine tegid uniseks ja laisaks:)
Tagasi üles
Viire
Uus kasutaja


Liitunud: 8 märts 2010
Postitusi: 6

PostitusPostitatud: 30.10.2010 18:40    Teema: Vasta viitega

Guido on sellest üritusest küll üsna põhjalikult kirjutanud, kuid siiski tahaksin teda ka oma vaatevinklist täiendada.

Minu jaoks oli Moskva turniiri näol tegemist läbi aegade kõige paremini organiseeritud võistlusega.

Lisaks korralikule saalile (mis iseenesest ei olnud midagi luksuslikku, pigem lihtsalt üks korras, puhas ning kõikide laudade mahutamiseks piisavalt suur nõukaaegne spordihoone) ja riietusruumidele, oli põhjalikult mõeldud ka ürituse korralduslikule poolele. Olles alles hiljaaegu saanud rahvusvahelise võistluse läbiviimise ristsed, jälgisin huviga teise organisatsiooni tegemisi.

Vene rahvale omaselt võeti meid väga soojalt ja südamlikult vastu, oli tunne, et saabusime vanade sõprade hulka. Ja see soe suhtumine ei olnud ainult hetkeline – korraldajate tähelepanu ümbritses meid kogu võistluse vältel. Minuga (olin korraldajatele võhivõõras) käidi mitmel korral vestlemas, tunti huvi võimalike probleemide kohta. Kohtunikel, keda oli vist laua taga pidevalt kolm, jagus aega võistlejatele ja tulemuste lehte ära viies saime alati siira naeratuse osaliseks. Kohvilaua juures oli inimene, kes aitas automaadist kuuma vee tassi saada (kuigi see polud keeruline), kes täitis tühjenevaid küpsisevaagnaid ja ilmselt hoidis ka laua puhta. Eestis on paaris kohas üritatud kohvi pakkuda, kuid korraldajate nappuses on asi kippunud päris läbuks.

Ka oli mõeldud põrandapindade boorhappest puhastamisele mängude vahel. Sellega oli rakkes päris mitu inimest. Eriti torkas silma üks ilmselt eelkooliealine tüdruk, kes laudade aluste pesemisega suure innuga tegeles. Teda küll aeg-ajalt juhendati, aga see ei seganud kedagi. Kõigele oli mõeldud ja korralduses vajalike töödega olid hõivatud ka need noored, kelle mänguoskus ja –tase rahvusvahelistel võistlustel veel osaleda ei lubanud. Aga sellisel moel said ka nemad end olulisena tunda.

Ka tahaksin mainida paari tõika võistlejate ja võistlustegevuse kohta.
• Võistlejatel paluti mängude ajaks mobiiltelefonid välja lülitada või vähemalt neid mitte mängu ajal kasutada.
• Avalikku alkoholitarbimist ei näinud üldse, vaid korra juhiti minu tähelepanu kilekotist vargsi lapikut kummutavale mehele.
• Mitte kordagi ei kuulnud kedagi ropendamas. Pigem pidin piinlikkust tundma, kui paaril korral enese peale pahane olles „kurr...“ üle huulte põrises.
• Üks Venemaa mängijatest [b]teavitas kohtunikke eksitusest turniiritabelis ja palus ennast lõpparvestuses tahapoole viia![/b]

Kokkuvõtteks – meil on palju venelastelt õppida, ja nii sai ka korraldajatele öeldud. Taoliselt läbi viidud turniirile tahetakse alati tagasi minna ja see on ju ühele võistlusele parim reklaam. Kõige selle juures tahaks veel mainida, et see oli moskvalaste esimene rahvusvaheline koroonaüritus ja kui õigesti aru sain, siis ka esimene võistlus üldse.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Reasta teated:   
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Võistlused Kõik ajad on GMT + 2 tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa saad teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa saad vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB 2.0.23 © 2001, 2005 phpBB Group