EKML foorum EKML foorum
Eesti Koroonamänguliidu foorum
 
 KasutusjuhendKasutusjuhend   OtsingOtsing   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri 
 ProfiilProfiil   RegistreeriRegistreeri  Logi sisseLogi sisse

Löögikettaga tee ette sõitmine??

 
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Reeglid ja taktika
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
kuningas
Uus kasutaja


Liitunud: 23 jaan. 2010
Postitusi: 9

PostitusPostitatud: 23.01.2010 22:45    Teema: Löögikettaga tee ette sõitmine?? Vasta viitega

Tervist
Küsimus järgmine.
Kas on lubatud löögikettaga tee sisse sõitmine enne lööki??
Kui on lubatud, siis sooviks selle kohta rohkem informatsiooni??
Kui ei, siis mis karistus sellele järgneb??
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 27.01.2010 00:36    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
§ 20. Löögi sooritamine
1. Löögi sooritamiseks tuleb löögiketas asetada nn. löögiväljale (omapoolse poordi tsooni mistahes punkti otsa- ja küljejoonte vahel) nii, et löögiketta avast ei oleks näha tsooni otsa- ega küljejoont.
2. Löögiketta lauale asetamisel ei tohi puudutada ühtegi seibi, samuti ei tohi löögiketas löögi järel liikuma hakates otselöögist puudutada ühtegi lööjapoolse poordi tsoonis asetsevat seibi (vt. § 21 p.3).
3. Enne löögi sooritamist on mängijal õigus lauale asetatud löögiketast käega soovikohaselt ümber paigutada.
4. Sihtimisel ja löömisel võib kätt või sõrmi toetada poordile, sealjuures ei tohi käsi või sõrmed toetuda laua pinnale või ulatuda läbi mängulaua augu allapoole laua tasapinda.
Samuti on keelatud käega mängulaua tasapinna puudutamine löögiketta ümberpaigutamisel.
5. Kiid ei tohi sihtimisel ja löömisel asetada kaugemale omapoolse poordi nurgast, kusjuures käsi võib toetuda küljepoordile. Kui tekib vaidlus kii asukohast poordi nurgal, siis ei tohi löögi sooritamisel käega varjata laua sisenurka.
6. Löök tuleb sooritada kii peenema otsaga. Keelatud on lüüa kii jämedama otsa või küljega.
7. Löök loetakse sooritatuks, kui kii on puudutanud löögiketast. Määrustepärase löögi järel ei tohi tagasipõrkunud löögiketta avaus ületada omapoolse poordi tsooni joont (§ 25 p.1.4), v.a. juhul, kui löögi sooritajal on vähemalt üks suluseib keskringis või omapoolse poordi tsoonis — seda nii üksik- kui paarismängus.


punkt 3 alusel tundub, et see on lubatud, kas on ettepanek seda punkti kitsendada?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Gerli
Külaline





PostitusPostitatud: 13.04.2010 09:16    Teema: Vasta viitega

minu ettepanek on küll, seda punkti 3 kitsendada. See pole normaalne, et enne lööki muudkui lastakse seda ketast edasi-tagasi libiseda laual. See ajab ausalt-öelda närvi. Laua proovimiseks on siiski 2 minutit enne mängu ja kui siis ei saanud ära proovida, siis pole midagi teha. Keset mängu libistada seal seda ketast ei peaks tohtima.
Tagasi üles
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 23.04.2010 09:41    Teema: Vasta viitega

selle punkti osas peab ka lätlastega läbi rääkima, kuidas nemad seda tõlgendavad ja kas neil on see lubatud (30 sek löögi jaoks on ju neilgi piiranguks).

2 minutit mängu alul viib aga mõtte sellele, et 2 minutit laua juurde hilinemise eest kaotus anda tundub ülekohtune, kummalgi on siiski 2 minutit lauaga tutvumiseks, vahest tutvub teine mängija peale esimese mängija 2 minutiliset tutvumist algust lauaga nö (nõiduslikult) pendli abil kõrvalruumis samuti 2 minutit või mediteerib muul viisil, kokku tuleb siiski 4 minutit arvestada, mille järel peaks mängud käima saama.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 08.12.2010 10:51    Teema: Vasta viitega

Harju meistrivõistlusel aitas Harju spordijuht Rein Suppi reegleid lugedes asjaolusid lahti rääkida.
Punktis 1 on selgelt kirjutatud, et löögiketast tohib paigutada ainult löögialale ning ümberpaigutamine peaks siis loomulikult toimuma selle ala sees.
Libisemise proovimiseks on enne mängu aega 2 minutit ja seda tohib teha igast suunast. Mängu ajal libisemiste proovimine viidab ainult aega ja viitab mängijate kehvale mängueelsele häälestusele.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Erki2
Külaline





PostitusPostitatud: 17.12.2010 14:34    Teema: Vasta viitega

Ma ei saa aru miks see koroona peab nii teaduseks muutuma. Jeerum küll, kui inimene tahab korra ketta libisemist proovida las ta proovib, see kas ta sellest kasu saab on juba iseasi. Loomulikult kui ta iga löögi järel sellist asja teeb, siis on teine asi. Aga otsustaval löögil ma ei näe küll mingit takistust. Asja mõte on ju minu arust see, et käiakse sõbralikult aega viitmas ja jõudu proovimas, mitte üksteisele käru keeramas. Ja ma üldse ei imestaks, kui laud mängu ajal kuskile poole võib kalduda, mõned mängijad toetavad ikkagi suht suure massiga lauale.
Tagasi üles
-
Külaline





PostitusPostitatud: 17.12.2010 17:22    Teema: Vasta viitega

mina olen Erki2-ga täiesti nõus!! Laughing
Tagasi üles
Külaline






PostitusPostitatud: 19.12.2010 10:37    Teema: Vastuseks Erki2le Vasta viitega

Löögiketta laual libistamise lubamine või keelamine ei seostu kuidagi "käru keeramisega" ja täpsete reeglite väljatöötamine ja nende järgimine ei ole kuidagi moodi teadus. Olen nõus, et paljud meist käivad võistlustel lihtsalt meeldivas seltskonnas huvitava mänguga vaba aega veetmas ja selles ei ole midagi halba. Aga sellest seltskonnast eristub selgelt ka inimeste grupp, kellele on väga oluline tulemus ja veel mõned, kes mängivad mõisa peale. Kõige viimastele neist viitab ka kokkuleppemängude olemasolu.
Koroonasse kui võistlussporti suhtuvatele mängijatele on kindlasti tähtis üksikasjalike, täpsete ja üheselt mõistetavate reeglite olemasolu. See välistab vaidlused võistlussituatsioonis ja laseb rahulikus olukorras keskenduda mängustrateegiale ja löögi sooritusele. Kahjuks kiputakse meil vahel arvama, et vali "sõjakisa" üle saali kindlustab ka õiguse vaidluses. Arvan, et Erki2 on minuga nõus, et asjalikus ja sõbralikus keskkonnas on meeldivam viibida nii vaba aja veetjatel kui sportlike eesmärkide poole püüdlejatel.
Nüüd täpsemalt löögiketta libistamisest mängulaual, mida saab teha päris mitmel erineval põhjusel. Mõnele mängijale võib see anda informatsiooni laua libisemisomaduste kohta. Ja Gerlil on täiesti õigus, öeldes, et laua proovimiseks on ette nähtud enne mängu 2 minutit.
Teiseks võib see aidata muuta mängusituatsiooni, mis minu arusaamise järgi on keelatud. Mängusituatsiooni alla loen peale nuppude asetuse laual ka eelnevate löögijoonte puudumise või olemasolu, boorhappe puudumise või kuhjumise vastavasse mängutsooni jne.
Ning viimaseks, kuid mitte vähemtähtsana tooksin välja selle psühholoogilise mõju vastasmängijale. Näiteks: olukorras, kus tean, et löögiketta libistamine mängulaual ajab Gerli närvi, saaksin hoolika hetke ja käitumise valikuga seda teadmist enda huvides ära kasutada. See oli nüüd lihtsalt 1 näide, aga selliste väikeste ja kõrvalseisjale mõjutusvahendina märkamatute tegevustega on võimalik mängu kulgu suunata. Ma ei ole väga hea koroonareeglite tundja, et seda kindlalt väita, kuid mulle tundub, et erinevalt piljardist ei ole koroonas vastase mõjutamine võistlussituatsioonis väga täpselt reglementeeritud. Seega: mis ei ole keelatud, see on lubatud. Ja vastaste mõjutamist kasutatakse meie mängusaalides kas teadlikult või teadmatult päris palju. Iseasi, kas see peakski nii jääma või üritame seda välistada. Viimane jäägu igaühele mõtlemiseks.
Aga lõpetuseks:
MÕNUSAT MÄNGULUSTI JA MEELDIVAT SELTSKONDA TEILE KÕIGILE!
Ja muidugi ka rahulikku pühadeaega!
Tagasi üles
Erki2
Külaline





PostitusPostitatud: 20.12.2010 02:19    Teema: Vasta viitega

Tänan ilusa pika vastuse eest! Very Happy

Aga asi on nüüd nii.
Asi ei olegi kärutamises, minu arust on koroonaseltskond suht üks väike inimeste kogum mida peaks iga hinna eest hoidma nii kuis vähegi võimalik ja mitte iga teise inimese väikse "apsaka" pärast virisema ja kohe raamatust abi otsima. Tihti vaatan, et teistel mängijatel on kahju, kui keegi mingist liigutusest abi saab. Miks peab olema nii jonnakas, et ei saada nendest asjadest aru. Kõik need pulbri puhumised, löögiketta libistamised, kii üle keskjoone - täiesti jaburad reeglid mille lahendamiseks pole vaja küll reeglistikku otsima minna. Mitmed on sellised, et kui muud moodi ei suuda võita, siis otsivad abi just niimoodi.
Loomulikult ma olengi nõus, et asjalikus ja sõbralikus keskkonnas on meeldiv viibida, aga mida rohkem neid jaburaid reegleid luuakse seda rohkem tuleb ka mõttetuid vaidlusi. Tean ise olen aastaid mänginud ja ei leia küll vajadust selleks, et kõik reeglid (Läti omad nagu aru saan) meilegi üle ahvida.
2 minuti reeglit pole ma ise kordagi kellegi suhtes kasutanud ja ei kavatsegi kasutada, muutugu need reeglid milliseks tahes. Proovigu vastane kaua tahab, ega elu selle minuti pärast seisma jää. Vahest on lihtsalt huvitav vaadata, kuidas mõni vastane vaatab sind lauda proovides nagu kuutõbist, mõeldes ei tea mis kasu ma sellest saan Very Happy
Ei kasuta ka kindlasti laua taha hilinemist, sest tean et mängud ei lõpe ja alga kõik ühel ajal ja ei näe ebasportlikult võitmises mingit kasu ei endale ega ka teistele. Minu vastu on tahetud seda kasutada, olen vastu vaielnud ja kavatsen edaspidigi Very Happy vaielda, sest nii või naa olen üks kiiremaid mängijaid tavaliselt olnud. Mis kasu on panna hilinejale 0 punkti, kui mitmel kõrval laual nõrgemad venitavad vooru ikkagi pikaks.
Ja kui mingi asi ajab kellegi närvi, ega sellepärast kohe raamatusse muutusi pole vaja teha. Küll leiab mõjutamiseks ka muu mooduse, ega see löögiketta libistamine ainuke pole. Very Happy Pole ju vaja olla nii jonnakas, et näed nii oli kirjas, nii ei tohi teha. Mõni käitub vahest nagu lasteaias.
Meeles on juhtum, kus üks paarismängus eelmisel aastal mingi ime läbi Eesti meistriks tulnud mängija mõtles, et nüüd selle aasta EMV on ta mingi superstaar ja lootis meid Marekiga võita nii, et tegi hoiatusi kii üle keskjoone olemise eest. No olgem ikka normaalsed! Very Happy
Kui see seisu ei muuda ja nupud ei liigu, milles siis probleem, lõpuks on vaja mängijal ikka need nupud oma osavusega auku saada.

Tänan tähelepanu eest! Laughing
Ilusat jõuluaega minugi poolt!
Lahinguväljal näeme!
Tagasi üles
Külaline






PostitusPostitatud: 20.12.2010 10:05    Teema: Vasta viitega

Tere taas!

Hästi meeldiv vastus ja suhtumine. Kuigi ma olen kõigiti reeglite ja nende täpse järgimise poolt, siis mulle meeldib Teie suhtumine, et reeglid ei tohiks olla ainsaks võimaluseks vastase üle võidu saavutamiseks. Tuleb osata võita oma hea mänguga, mitte otsides/kasutades kellegi näpukaid. Mäletan oma kunagise treeneri hr Muru (küll teise eriala pealt) õpetussõnu, et vastase vea üle pole viisakas rõõmustada. Väga tore inimene oli ja oma elus olen üle võtnud mitmed tema põhimõtted. Ka mina ei loe laua proovimiseks kuluvaid minuteid, ega ole norinud üle keskjoone ülatuva kii pärast. Kuid mängule hilinemine näitab siiski inimese austust oma vastasesse ja mõne inimese puhul ka kõikidesse vastastesse. Siin viitan inimes(t)ele, kes regulaarselt hiline(va)d turniiri algusele. Selline käitumine häirib mind tõepoolest.
Rääkides taas reeglitest: selleks nad ju on, et neid täita. Kuigi ka minu arvates on sisse jäänud mõningaid igandeid, mis ei oma mingit tähtsust, küll aga on juba praeguseks põhjustanud lõputuid vaidlusi. Näiteks karistuse määramisel, kui löögiketas läks auku, tuleb august esmalt võtta karistusnupp ja siis alles löögiketas. Olen üritanud mõelda, mida see reegel annnab või paremaks teeb. Aga vastust ei ole siiani suutnud leida. Seega on see reegel üleliigne ja tuleks tühistada. Siit üks ülesanne juhatusele: vaadata üle koroonamängu reeglid neid vajadusel kohandades ja kaasajastades.

Edu!
Tagasi üles
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 23.12.2010 15:30    Teema: Vasta viitega

täna arutasime sama probleemi lätlaste juhtiva kohtuniku Janis Markevicsiga
tema tunnistas, et kindlasti annab selline libistamine informatsiooni ja aitab lööki sooritada. Samas ei näinud ta selles muud probleemi kui 30 sekundi sisse mahtumise. 30 sek probleemi arutamise juures selgus, et teadaolevate venitajatega on neil komme kohe tõesti kellale vaadata ning 30 sek möödumisel teha märkus aeglase mängu kohta . See toob kaasa kohustuse 5 sek jooksul sooritada löök, kui lööki 5 sek jooksul lööki ei soorita, siis toob see kaasa löögiõiguse kaotuse, igal järgmisel juhul ka trahviseibi.
3 hoiatust toob muidugi kaasa kaotuse selles ja kõigis järgnevates geimides.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Erki2
Külaline





PostitusPostitatud: 25.12.2010 01:45    Teema: Vasta viitega

Kle iga vähegi mängu jagav mängija teab et see annab informatsiooni, selleks ei ole ühegi kohtuniku tunnistust vaja Very Happy Aga muidu hakkab vaikselt juba tulema. Nii et võib ikka libistada.
Tagasi üles
hahaha
Uus kasutaja


Liitunud: 20 veebr. 2015
Postitusi: 1

PostitusPostitatud: 20.02.2015 09:58    Teema: Reeglid ja taktika Vasta viitega

Tuleb osata võita oma hea mänguga, mitte otsides/kasutades kellegi näpukaid. Mäletan oma kunagise treeneri hr Muru (küll teise eriala pealt) õpetussõnu, et vastase vea üle pole viisakas rõõmustada. Väga tore inimene oli ja oma elus olen üle võtnud mitmed tema põhimõtted. Ka mina ei loe laua proovimiseks kuluvaid minuteid, ega ole norinud üle keskjoone ülatuva kii pärast. Kuid mängule hilinemine näitab siiski inimese austust oma vastasesse ja mõne inimese puhul ka kõikidesse vastastesse. Siin viitan inimes(t)ele, kes regulaarselt hiline(va)d turniiri algusele. Selline käitumine häirib mind tõepoolest. ???
_________________
Sign up with learnalanguage.com - best way to learn spanish ccna for getting incredible online where to learn latin
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Reasta teated:   
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Reeglid ja taktika Kõik ajad on GMT + 2 tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa saad teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa saad vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB 2.0.23 © 2001, 2005 phpBB Group