EKML foorum EKML foorum
Eesti Koroonamänguliidu foorum
 
 KasutusjuhendKasutusjuhend   OtsingOtsing   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri 
 ProfiilProfiil   RegistreeriRegistreeri  Logi sisseLogi sisse

Üldkoosolek ja juhatus
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
 
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Arvamused ja ettepanekud
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Gerli
Külaline





PostitusPostitatud: 24.01.2011 17:21    Teema: Vasta viitega

Guido kirjutas:
inventari saab mõlemat, nii läti kui ka eesti lauda osta Sportservice OÜ-st
valik on olemas nii profile kui algajale, samuti täiesti rahuldavad kiid ja natuke nadid (samal tasemel läti kaubandusega) nupud.
Löögikettaid on teinud Leonid ja Lätis Purin¹, mõlemad väga head.

milleks strateegia kui kõik nupud on niigi lihtsalt löödavad?

ka piljard oli algselt lihtsalt pallikeste aukuajamine, hiljem mõeldi erivariante välja(snuuker, vene piljard, pool jnejne) ,et see liigalihtne poleks. Ka koroona on eestlaste poolt tõsisemate väljakutsete ületamiseks välja mõeldud, 1927. aastal Lutheri vabrikus valmistatud 500 koroonalauda olid ju praeguse läti laua mõõtmetega.
Tuleb tunnistada, et läti lauda on tõesti mugavam transportida ja tänu väiksematele mõõtmetele on ta ka veidi kergem. Levinud on ta seetõttu, et eestlaste hulgas pole olnud totmise käivitajaid. Vivocord oli ainult kasu peal välja, mis on loomulik äriettevõttest, Karksi ei suutnud korralikke laudu tootma hakata ja seepärast tulevadki meile kauplustesse ka made in Finland koroonalauad, mis on ikka täielik irvitamine koroonamängu üle.
Tsiteerin::
MIllegipärast ei ole siiski eestlastel lätlaste vastu erilisi tulemusi ette näidata Rolling Eyes ....te väidate siin, et see mäng on nii lihtne, nii lihtne...miks Eesti tulemused ei kõnele sama keelt sel juhul...?

Praegune maailma tugevaim väljund on FINSO.
FINSO 2011 avaturniiril võtsid eestlased novuslaual kaksikvõidu nii naiste kui ka meeste arvestuses. Eestlasi oli 6 hulgas 3, lätlasi 1, (lisaks ka üks Suurbrittannia lätlane, kes siiski väitis end Inglismaad esindavat).


Ma loodan Guido, et Sa saad ise ka aru, et see pole nii ilus kõik, nagu Sul must-valgel välja paistab...vaatame ikka natuke võistluste taset ka...ma tahaks tagasihoidlikult väita, et antud juhul Valmiera 4. koht on võrdväärne Peterburi turniiri võitmisega küll....eksju? Või on Sul vastuväiteid? Miks ei arvestata võistluste TASET? Ma juba mitmendat korda räägin sedasama juttu...tehkem asju ikka õiglaselt! Ka Eesti MV tase on parem kui mõnel FINSO turniiril on olnud, palun jääme objektiivseteks!
See, et FINSO avaturniiril saadi kaksikvõit, no camoon, vaatame tulemusi tugevamatsemelisematel turniiridel ja saame natuke selgema pildi. Või Sa arvad, et kui on lihtsalt lätlane, siis ongi tugev? Mina nii ei arva...Kas selle Kölni protokoll ka kuskil on?

Selles, et koroona on mingi kõrgem tase, jääme me küll igavesti eriarvamustele ja olgu nii Smile Kahju, et ei osata näha novusmängu ilu ja võlu...ja Guido, Sa oled nii kogenud ja paljunäinud mängija küll, et peaksid teadma, et ka novuses ei ole 100% alati kõik nupud lihtsalt löödavad, vastasel juhul oleksime me kõik igal turniiril esimesed....
Tagasi üles
Gerli
Külaline





PostitusPostitatud: 24.01.2011 17:28    Teema: Vasta viitega

Erki2 kirjutas:
Gerli asi väga lihtne. Tulemusi pole ette näidata sellepärast, et mina isiklikult pole kordagi novuse laual trenni teinud. Ilma treenimata ei saavuta ühelgi alal midagi. Tüüpiline ju, kui ikka panna korvpallur jalgpalli mängima ei ole oskused samad nagu neil kes päevast päeva sellega tegelevad. Maavõistlus kahe riigi vahel aastaid tagasi oli hea näide selle kohta. Kui ma lähen EM-ile ja saan alles õhtuks võib-olla käe soojaks, siis loogiline et ma ei saa nendele vastu kes seda kuid, aastaid mänginud. Ja mingi löögiketta jama oli ka seal, et igaüks mängib oma kettaga. No öelge mis tahate, iga junn ikka ei löö nii lahti nagu vaja. Sain kellegi käest normaalse löögiketta ja lõin laua 8 korda järjest võidu nimel puhtaks. Kaua ma neid kaheksaid pean lööma, ära tüütas mind.

Ja asi ei ole üldse mingis kiusus ega sellises, lihtsalt minu jaoks on koroona hulga põnevam mäng. Vahest ajab vihale, kui mõni nupp ei lähe, aga see käibki spordi juurde kõik ei saagi alati õnnestuda ja ei peakski. Jaa loomulikult on novuses ka kombineerimist Very Happy sellega läksin vähe liiale, aga minu jaoks oli lihtsam need nupud niisama ära lüüa, mis ma ikka üle kombineerin. Oli geime, kus ma kahe löögiga sain 6-7 nuppu auku. Siis mõtlesin küll, et võiks mängu nime kühveldamisemänguks ümber muuta. Polnud nagu midagi kombineerida.
Keegi ei käsi sul koroonas nuppe tagant ühekaupa mängida, ma olen küll ja küll neid tagant teise nupu abiga välja toonud. Ega sellepärast, et sa ei saa kõiki nuppe alati auku ei ole veel mõni mäng algelisem.
Ja väide, et koroonas pealuud üldse pole vaja on minu arust vale! Very Happy Küsi kasvõi Gerdi käest mis olukordi ma ära lahendasin, kui me eestikad võitsime. Ilma mõtlemata ikka meeste paaristurniire ei võida.
Koroona ei peagi kuskile levima, niikuinii on tegemist aladega mis erilist tähelepanu kunagi ei leia. Lihtsalt pole selliseid rahasid ja rahva huvi taga. Aga hobikorras võib ikka mängida.
No selge, jääme eriarvamustele Smile, aga lätlaste vastu ja läti lauda võiksid proovida siiski...Sa oled nii andekas mängija küll, et tulemused võiksid olla väga head...ma ei tea, mis seal suvel täpselt toimuma hakkab, aga kui on mingi võistkonna värk, siis oleks ju tore, kui Eestil oleks hea esindus. Ja ma garanteerin, et mida rohkem läti lauda mängid ja lätis võistlustel käid, siis ühel päeval hakkab see sulle koroonast rohkem meeldima ja närvirakke jääb ka rohkem alles Cool
Tagasi üles
Gedi
Külaline





PostitusPostitatud: 24.01.2011 19:52    Teema: Ei saa mitte vaiki olla.... Vasta viitega

Tere!

Lugedes antud vestlust, on mul paar mõtet, mida soovin ka omalt poolt kirja panna.

1. Vajumine, inventar ja harjutamine - esiletoodud jalgpall, korvall ja piljard (snooker jt). Kohe tekib küsimus, mis kasu on harjutamisest, kui võistlustingimused iga kord muutuvad? Ronnie O'Sullivan või Neil Robertson võivad kodus iga päev harjutada, kuid kui ta tuleb maailmameistrivõistlustel laua taha, kus riie on pealt katki, kuulid on erineva suurusega ja mõlkis ning antakse juhuslik kii juhusliku suuruse ja kaaluga, siis tema professionaalsed oskused ei oma mingit tähtsust. Või kui korvpalli võistlused toimuksid nii, et ühel võistkonnal paneme korvi 2 m ülespoole piiri ja teisele 2 m allapoole piiri ning hiljem öelda, et harjuta rohkem ei ole vist eriti aus väide. Samamoodi on koroonas ja laudade kvaliteediga ning väita, et harjutamine teeb sellel laual meistriks, ei ole minu meelest eriti kaalukas väide. Tegemist on puhtalt õnnemänguga.

2. Mina olen koroonast loobunud, sest puudub motivatsioon. Seda nii võistluste taseme poolest kui tundest, mida nendel võistlustel mängimine minusse jätab - ei ole tunnet, ei ole rõõmu võidust. Üks põhjus on konkurentsi puudumine ning teine põhjus on tunnustuse mitte saamine. Miks olen ma nõus tõusma hommikul kell 5 ülesse ja sõitma Riiga suvalisele kommertsturniirile on see, et seal on põnevad süsteemid, ma saan mängida rohkem mänge päeva jooksul, kui Eestis 7 mängu terve päeva jooksul. Seal antakse auhindu, seal elatakse Sulle kaasa ning keegi ei jookse peale võistluse lõppu minema, vaid jäädakse kohale ja tunnustatakse parimaid. Ma tunnen, et iga lätlane elab mulle rohkem kaasa ja tunneb minu vastu huvi, kui Eesti võistlustel see on.

3. FINSO turniirid ja parimad mängijad - siin on mul ainult üks küsimus, et kui need turniirid on nn maailma kõige suurem väljund, siis miks on nendel võistlejaid 6 naist ja kaks korda rohkem mehi? Kas siin arvestatakse rahakotti või hinnatakse mängijaid...? Ja muahaha, siinkohal ei saa mitte mainimata jätta, et üksi nendest vene meestest ei ole mind, suvalist naist Eestist, ühelgi võistlusel võitnud.

4. Ka mina arvasin tookord nii nagu mõned eelkõnelejad siin, et koroona on huvitavam ja Novus on mõttetu mäng. Jah, ei salga seda ja tunnistan seda avalikult. Olles aga vähegi mõistlikel laudadel nüüd mängima harjunud, on mul selge, et Novuses loeb see, mida ma oskan või mida ma ei oska ning minu mängu tulemus ei sõltu oksakohast laual või lakikihi paksusest või lahtiolevatest portedest. Siinkohal jah, minu jaoks isiklikult on oluline rahvusvaheline väljund, motivatsiooni tõusmine ning enese arendamine. Ma leian, et ka niisama hobikorras selle ala harrastamise juures on need olulised komponendid.

5. Retooriline tähelepanek - kui ma ja mõni minust parem naismängija oleksime Novuses Harju klubi liikmed, kas siis oleksid seisukohad paremad ja mitte nii kallutatud?

6. Novus on nii lihtne, on nii lihtne - jah, paljuküsitud küsimus - kui see on nii lihtne, siis miks eestlased ei võida? Ja miks siis halvustatakse teisi rahvuseid, kes võidavad? Mina ei tunne Lätis olles ennast kunagi, et minu poole vaadatakse ülevalt alla või et ma olen nõme, kuna ma olen Eestist. Kui Läti punt tuleb aga siia, on miskipärast olukord vastupidine ning meie oma koroonamängijaid leiavad, et iga lätlane on röövel, pätt ja kaabakas. Seda nimetan mina eelarvamuseks ning rassistlikuks suhtumiseks. Mõnel võistlusel Eestis on mul häbi, et ma olen eestlane.

7. Mina arvan, Erki, et Sa võiksid siiski Novusele üle kolida Embarassed Väga kahju on näha häid mängijaid oma annet raiskamas.

8. EKML rahastamise süsteem ja võistluste mitte-propageerimine ja koroona muutmine 20-mehe mängutallermaaks on ebaaus ja vastuvõetamatu. Leian mina endiselt, et mees metsast peab saama samasugused võimalused mängimiseks kui mõni endast väga heal arvamusel Tegija, kelle ego seda välja ei kannata. Ja rahast ainult nii palju, et rahas ei saa ju küsimus olla, sest seda ei ole, haahaa (kui mõni aru ei saanud, siis siin on tegemist anekdoodiga, kus mees läheb autoteenindusse ja küsitakse, kas õlis ei ole probleemi? Mees vastab, et ei krt kontrollisin, õlis probleemi ei saa olla, sest õli ei ole).

Jõudu, seltsimehed!
Tagasi üles
Külaline






PostitusPostitatud: 24.01.2011 20:20    Teema: Vasta viitega

[quote="Gerli"]

ma tahaks tagasihoidlikult väita, et antud juhul Valmiera 4. koht on võrdväärne Peterburi turniiri võitmisega küll[quote]
....vähemalt võrreldav kindlasti ja see sõna "SELGELT" ei olnud omal kohal...
Ja siinkohal tahan rõhutada, et arvestada tuleb Peterburi turniiri puhul vaid osalenud naistega, kuna konsensust saavutamata põhjusel valimata jäänud tiitli määramisel on siiski eraldi meeste ja naiste arvestus...iseenesest hindan ma väga seda saavutust, et tulla üldarvestuses nii kõrgele...see on ütlemata hea tulemus...aga siiski, et jääda õiglaseks, tuleb antud kontkestis piirduda eraldi arvestusega
Tagasi üles
Gerli
Külaline





PostitusPostitatud: 24.01.2011 20:25    Teema: Vasta viitega

eelmine kommentaar oli minult, ununes nimi märkimata...


Lisaks, 100% kõiges nõus Gediga, kommentaar on nagu otse kümnesse ja iseloomustab Eesti novust ja koroonat ning suhtumist täielikult!

Ja eriti nõus komentaariga Erkile, ma ka soovitan oma annet mitte raisku lasta, v-olla oleksid Sina just järgmine Euroopa Meister meste hulgas ja seda tõsiselt!
Tagasi üles
alma
Külaline





PostitusPostitatud: 24.01.2011 20:51    Teema: Vasta viitega

6. Novus on nii lihtne, on nii lihtne - jah, paljuküsitud küsimus - kui see on nii lihtne, siis miks eestlased ei võida? Ja miks siis halvustatakse teisi rahvuseid, kes võidavad? Mina ei tunne Lätis olles ennast kunagi, et minu poole vaadatakse ülevalt alla või et ma olen nõme, kuna ma olen Eestist. Kui Läti punt tuleb aga siia, on miskipärast olukord vastupidine ning meie oma koroonamängijaid leiavad, et iga lätlane on röövel, pätt ja kaabakas. Seda nimetan mina eelarvamuseks ning rassistlikuks suhtumiseks. Mõnel võistlusel Eestis on mul häbi, et ma olen eestlane.


Kuidas ei võida. Minu teada pole näiteks Saaremaal ühtegi Novuse lauda, aga naiste teemal rääkides on Kätriin ja Mae ikka ühtteist ka selle mõtetu koroona propellerlaua tagant tulles suutnud Novuse võistlustel korda saata. Ka noored poisid teevad seal päris tegusid. Nii et võtame ikka natuke hoogu maha. Nii et vähemalt noorte osas pole eestlastel vähimatki vaja lätlaste ees aukartust tunda.
Tagasi üles
Gedi
Külaline





PostitusPostitatud: 24.01.2011 21:07    Teema: Vasta viitega

Kuidas ei võida. Minu teada pole näiteks Saaremaal ühtegi Novuse lauda, aga naiste teemal rääkides on Kätriin ja Mae ikka ühtteist ka selle mõtetu koroona propellerlaua tagant tulles suutnud Novuse võistlustel korda saata. Ka noored poisid teevad seal päris tegusid. Nii et võtame ikka natuke hoogu maha. Nii et vähemalt noorte osas pole eestlastel vähimatki vaja lätlaste ees aukartust tunda.[/quote]

Kontekstist lauseid välja rebida on lihtne. Noortest pole keegi rääkinud ja noorte vastu pole ka kellegi ma usun mitte kuskil mitte midagi ja nende osalemine on äärmiselt tervitatav. Palun TÄISKASVANUTE osas vaadata teinekord ka võistluste taset ja konkurentsi ning osalejaid.
Tagasi üles
Gerli
Külaline





PostitusPostitatud: 24.01.2011 21:14    Teema: Vasta viitega

Noortest pole siinkohal juttu olnud ja ses suhtes ei tea kaasa rääkida, ka Gedi ilmselt ei pidanud silmas noori....

Mina isiklikult olen kuidagi väga vähe sattunud mängima novuse tugevamatele turniiridele, kus ka saarlased kohal oleksid Rolling Eyes ...ma neid ei arvesta, kus mingid 6-osalejaga suvalised FINSO turniirid on olnud, kuskil pärapõrgus...kuidas Guido neid nimetaski..."maailmataseme" või midagi sarnast Shocked ....ei tule ettegi, et oleksin EM-l või Valmiera FINSO või Viljandi mõnel novuse tugevamal individuaalturniiril kohtunud Kätriiniga näiteks või mõne teise saarlasega...lihtsalt meie arusaamad tasemenäitajatest (taset näitavatest turniiridest) on ilmselt erinevad Confused palun siinkohal kellelgi end mitte riivatuna unda, sest nii see pole mõeldud...aga kui juba ausatele arvamusavaldustele jutt on läinud...
ootan siiralt, et saarlased akiivsemalt novuses hakkaksi kaasa lööma, palun tulge Viljandissegi mängima...Eesti naiste konkurents võistlustel on nii kõikuma löönud, et kahju kohe, ärataks uuesti ta ellu! Vaja vaid osalejaid rohkem võistlustele, et ka põnevust oleks natuke rohkem, kas nõus?
Tagasi üles
alma
Külaline





PostitusPostitatud: 24.01.2011 21:18    Teema: Vasta viitega

Tahtsin lihtsalt öelda, et hea kui ala harrastatakse ja eks tõesti ehk tase ebaühtlane, kuid ega selle pärast saa neid vähe nõrgemaid kah maha suruda. Keda need staarid ka siis lõppude lõpuks võidavad ning eks ükskord ka sealt nõrgemate seast keegi kerkib ja paugutab. Võtame vähe rõõmsamalt Very Happy
Tagasi üles
alma
Külaline





PostitusPostitatud: 24.01.2011 21:33    Teema: Vasta viitega

Kätriin alles noor ja võistleks vist praegu pigem seal kus võimalus ka omavanustega jõudu katsuda. Neid eraldi noorte arvestusi tavavõistlustel ikka ääretult vähe praegu ning natuke nagu ebavõrdne oleks seis . Kahjuks jah tal ka ainult koroona harjutamise võimalused ja saarelt võistlemas käimine ka ikka tõsiselt arvestatav kulu. Aga praegu 17 ja kui selles vanuses ikka veel mängida tahab, siis mine tea. Äkki oleks tark korraldada võistlus, kus üks nädalavahetus novuse ja teine koroona laual ning tulemuse põhjal selguks Rolling Eyes Very Happy
Tagasi üles
Gerli
Külaline





PostitusPostitatud: 24.01.2011 22:04    Teema: Vasta viitega

alma kirjutas:
Tahtsin lihtsalt öelda, et hea kui ala harrastatakse ja eks tõesti ehk tase ebaühtlane, kuid ega selle pärast saa neid vähe nõrgemaid kah maha suruda. Keda need staarid ka siis lõppude lõpuks võidavad ning eks ükskord ka sealt nõrgemate seast keegi kerkib ja paugutab. Võtame vähe rõõmsamalt Very Happy
Minul on ainult ülihea meel, kui tuleb hakkajaid tegijaid juurde! Maha ei taha keegi kedagi suruda, aga tuleks siis kõiki võrdselt märgata (juhtkonnal)...kuidagi kreenis on see parimate valimine, lihtsalt pole korralikke kriteeriumeid välja töötatud....meie siin Viljandis leiame, et mitte võistluse nimi pole tähtis, vaid võistluse tase on tähtis.
Kätriin võiks vabalt täiskasvanute hulgas mängida, sest see arendab rohkem kui omavanuste seas mängimine. Alati tugevamate hulgas mängides on paremad võimalused enesearenduseks, kaotamist pole mõtet karta...tulge aga julgesti mängima ja tulga ka Lätti. Babitesse oodati 2009. a saarlasi hirmasti, spetsiaalselt kutsuti, aga kahjuks te ei tulnud...millest oli ka meil nii kahju, sest Lätis on 2-päevastel alati nii tore koosistumise õhtu olnud ja kuna ma keelt eriti ei oska, siis polegi tavaliselt nagu kellegagi suhelda.
Tagasi üles
alma
Külaline





PostitusPostitatud: 24.01.2011 22:15    Teema: Vasta viitega

Tuleb siis kalender üle vaadata ja valikud ära teha ning läti vastu pole midagi kui info ilusasti üles leiame. Tore et arutelu tekkinud ja eks seal koosolekul ka nüüd midagi paika pannakse.
Tagasi üles
Gerli
Külaline





PostitusPostitatud: 24.01.2011 23:18    Teema: Vasta viitega

täiesti vabalt võib pörduda Gerdi poole, kui on soovi Lätis võistelda, ma arvan....meiegi saame info tema kaudu. Viimane kord oli Gert ka Guidole maininud sellest 2. jaan kommertsturniirist Valmieras, aga taaskord kaalukauss langes koroona kasuks kahjuks Sad
Tagasi üles
Erki2
Külaline





PostitusPostitatud: 24.01.2011 23:30    Teema: Vasta viitega

Väga hea kiri Gedilt!
On mõned punktid millega nõustun, mõned millega mitte. Üritan lühidalt teha.
1. Jah lauad vajuvad, poordid ei põrka jne. Aga kas ongi vaja, parim näide golf. Ei peagi kõik mängud ühesugused ja tingimused perfektsed olema. Ja vaevalt sa Gedi isegi puhtalt õnnemänguga häid kohti oled saanud.
2. 7 mängu on minugi arust ilmselgelt vähe, vahest olengi sellepärast tulemata jätnud. Nagu pensionäride turniirid. Sips sinna, sips koju. Ja põnevaid kommertse võiks ka koroonas keegi hakata korraldama.
3. FINSO võib kunagi olla küll kõva väljund, kuid praegu pole see tase ju küll see. Kui isegi enamus Eesti tipptegijaid enamustest võitlustest puuduvad.
4. Ei saagi paika panna, mis on huvitavam. Ühele meeldib ema, teisele tütar.
6. Ei võida sellepärast, et paljudel lihtsalt pole huvi. Kui sportlane ei harjuta, ei saagi ta võita. Samas Gert ja mõned naised on ju häid tulemusi teinud küll.
7. Aitäh komplimentide eest! Eks ma võimalusel ikka üritan käia.
Kahjuks nii rahaliselt, kui geograafiliselt ei ole mul Läti võistlustel võimalik enamasti käia. Sinna koosistumise õhtule tuleks küll. Very Happy
Kahepäevased turniirid mulle meeldivad, ei ole kellegil kiire selle kojuminekuga.
Tagasi üles
Külaline






PostitusPostitatud: 24.01.2011 23:58    Teema: Vasta viitega

Kui juba hakata väitma, et üks ala on parem kui teine, peaks siiski välja tooma normaalsed argumendid. See, et ühel on uuem/parem inventar on ju täiesti jabur. Pane kõrvuti väga hea koroonalaud ja väga hea novuse laud ja alles siis saad hakata üldse midagi võrdlema.
Ma olen novuse laual väga vähe mänginud (pole võimalust), küll aga ei saa nõustuda väitega, et koroona igav oleks ja pead üldse vaja pole.
Lätis võistlustel käimine võib tunduda hea ideena, aga siinkohal tuletan meelde, et Riia on näiteks Viljandile tunduvalt lähemal kui Tallinnale.
Rõõmu tunda on ka Eesti võistlustel võimalik, oleneb inimesest. Kes tahab viriseda, leiab selleks alati põhjuse Wink
Tagasi üles
Reasta teated:   
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Arvamused ja ettepanekud Kõik ajad on GMT + 2 tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 4

 
Hüppa:  
Sa saad teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa saad vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB 2.0.23 © 2001, 2005 phpBB Group