EKML foorum EKML foorum
Eesti Koroonamänguliidu foorum
 
 KasutusjuhendKasutusjuhend   OtsingOtsing   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri 
 ProfiilProfiil   RegistreeriRegistreeri  Logi sisseLogi sisse

Aasta parima valimine
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
 
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Arvamused ja ettepanekud
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Gerli
Uus kasutaja


Liitunud: 25 jaan. 2011
Postitusi: 50
Asukoht: Viljandi

PostitusPostitatud: 28.02.2011 22:51    Teema: Vasta viitega

Tere...oleme nüüdseks ehk maha kõik rahunenud Smile
Loomulikult võib alati mängida mängu seltskonna pärast ja igati meeldiv on rohke osalejate arv võistlusel, olgu ta siis mistahes turniir. See on ikka ja alati igaühe oma valik, mis on tema eesmärgid, kas lihtsalt meelelahutus või siis on seatud ka muud sihid...ei ole keegi ei ühe või teise asja pärast ei halvem ei parem...lihtsalt kogu teema hargnes siin sellepärast, et aasta parima valimise üritamisel (nagu ma aru saan, siis ürituseks see jääbki), mis tekitas nii palju paksu pahandust ja pettumusi mitmetes mängijates, ei hinnatud objektiivselt turniiride taset..lihtsalt põhimõtteline küsimus...selleks oligi minu ettepanek järgmiseks aastaks juba aasta alguses seada paika kriteeriumid, et hiljem pahandust vältida. Tuleb hooaja lõpus vaadata läbi üksipulgi kõikide oluliste võistluste protokollid ja vaadata ka osalejaid, mitte ainult turniiri nime, ma loodan, et sellega oldakse nõus....Olen alati õiglaste põhjendatud otsuste poolt, kus ausalt kaalutakse kõik argumendid ja arvestatakse kõigi klubide arvamust ja siis langetatakse otsus.

Ma ei tea muidugi, keda Mae eliidi all silmas pidas, kuid mina osalen nii vähe võistustel ka just selsamal põhjusel, et liiga kulukaks läheb. Seetõttu ei saa ka osaleda ei Kölni ja ei Krimmi turniiridel...seevastu Lätis on odavam oluliselt ja seetõttu, kui kutsutakse, siis seal ka osaleme. No ja kui aus olla, siis Lätis on huvitavam mängida, sest konkurents on väga tugev alati ja tavaliselt ei õnnestu väga häid tulemusi teha meeste arvestuses Lätis, sest nii kõva tase on...kuid siiski on väga huvitav ja trenni mõttes hariv...see jällegi on minu eesmärk...et osaleda võimalikult kõvas konkurentsis ja see lõppkoht polegi mu jaoks kõige tähtsam.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail MSN Messenger
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 01.03.2011 11:01    Teema: Vasta viitega

Kahju, et Mae nii emotsionaalselt sõna võttis; erinevad nägemused on ikka võimalikud. Gerliga ei saa absoluutselt nõus olla poolitatud teema alguse teesiga FINSO turniiri nõrkusest.

Kõik külavõistlused, ka möödundpühapäevane Kaarli Rahvamajas toimunu on meelelahutus, kus parimad saavad ka vääriliselt (rahaliselt) tasustatud.
Samas teeb see ta ju põrandaaluseks ürituseks, sest toimub ilma kulutsekkideta raha liigutamine, mis siis, et osalejatele vabatahtlikult ja neile meelelahutust pakkudes.
Kindlasti on alagrupid huvitavad, alati loeb natuke õnnest, kellega ühte sattud. Ei usu, et Gedi oma oskuste pärast oleks päris viimast kohta väärt olnud, asjaolud aitasid ta sinna. Samas võitis nö "musta hobusena" turniirile pääsenud Robert konkreetsetes mängudes Hillarit 4:0 ja ka Oliveri ja Kaido, kes on ju harjutanud spetsiaalselt sellel laual. Billy eelistab aga reeglina eesti koroona lauda ja kõrvalt vaadates võis tõesti nentida taktikalist ebaküpsust, kuid eesti laua peal omandatud löögi täpsus aitas teda piisavalt.

Just külavõistlustel mängitaksegi seltskonna pärast, FINSO turniir on praegu ainus reaalselt aktsepteeritav rahvusvahelise taseme mõõdupuu.
Mitte ükski ainult kutsetega turniir ei saa olla ,ega polegi mingi tipptaseme näitaja. See näitab vaid kutsutud sõpruskonna hetketaset.
FINSO on praegu kriteerium, kus nn tipud saaksid tõestada, et nad on seda. Janis Laugalis seda peaagu suutis, ehkki Krimmis ei olnud tal esikoha võitmine sugugi lihtne. Mina kinkisin 4 punkti ära lihtsalt hooletusest, kaks mängu, mida juhtisin 3:0. lasin viiki ukrainlase Nikolajevi ja venelase Ljukshini vastu, samas lihtsalt ebaõnn ka Laugalise vastu 5ndat korda ümber mängides (viimase nupuga margussikas, taas lihtsalt hooletus).

Mida ma veelkord tahan rõhutada, unustage läti külaturniiride tasemest rääkimine.
Need on toredad sõpruskondade turniirid, kus on põnevad süsteemid, kuid nende alusel pole vähimatki alust ei aasta paremaid, ega ka mitte reitingut arvutada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Gerli
Uus kasutaja


Liitunud: 25 jaan. 2011
Postitusi: 50
Asukoht: Viljandi

PostitusPostitatud: 01.03.2011 17:57    Teema: Vasta viitega

Ei ei, Guido, ma tegelikult ei ole pidanud silmas üldse neid külaturniire...vaid ikka FINSo turniire, kus tuleks vaadata samuti osalejaid protokollide järgi..tahtsin seda väita, et mõne FINSO turniiri esimene koht ei ole näiteks nii tugev kui mõne turniiri 4-5. koht...näidetena Köln ja Valmiera FINSO turniirid omavahel võrdluseks siis näiteks...
Ja kui osaletakse meestega ühiselt, siis peaksid arvesse minema vaid osalenud naiste konkurents, kui tulemust tahetakse arvestada parima naissportlase valimisel (näitena Peterburi näiteks)...ja lisaks FINSO turniiridele oleks õiglane arvestada ka Eestis toimunud olulisi novuse võistlusi (näidetena Tallinna MV ja Kilingi-Nõmme)...ja samuti on vajalik hinnata ka seda, et äkki mõni Eestis toimunud võistlus (näiteks Eesti MV) on olunkõvema konkurentsiga kui mõni FINSO turniir....seda ma mtlesin..neid LÄti külavõistlusi loomulikult ei saa arvestada parima valimisel...lihtsalt ametlike turniiride tase on see, mida mina pidasin silmas..et seda võrrelda...


Maele...loomulikult võib inimestel olla eriarvamusi ja niiviisi saabki diskuteerida ja selguvad parimad lahendused...ei ole tarvis laskuda emotsioonidesse...igaühel on õigus oma arvamusele..
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail MSN Messenger
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 01.03.2011 22:29    Teema: Vasta viitega

paraku ei arvestata ka olümpiamängudel seda, kas kõik nn parimad olid sel ajal terved või valmistusid hoopis järgmiseks superesituseks, kus võib ju kohal olla veelgi enam tugevaid osalejaid kui olümpiamängudel üldse esineda tohib ja seega tasemelt nn tugevamad.

FINSO turniir on vastavalt staatusele lihtsalt niipalju olulisem, et osalejate koosseis pole üldse oluline; ta on lihtsalt olulisem. Kes ei osale on nõrk (või pidi tööl olema või laisk rahaküsimisel omavalitsuselt või mõnelt projektikonkursilt või otsib muid vabandusi eemalejäämiseks; neid on palju võimalik leida) ning nn tugeval turniiril võitmine on nõrk lohutus.
Iga FINSO turniiri I koht on rahvusvahelise turniiri võit ja see ei sõltu turniiri toimumiskohast.
Kes pole seda seni saavutanud, peab veel paremini püüdma. Paljud eestlannad on sinna küündinud: Andrea, Annele, Gerli, Mae ja Julija meenuvad kohe, loodetavasti tuleb sellele nimekirjale lisa.

Tänu siinsele arutelule leiame loodetavasti Eesti meistrivõistluste toimumisajaks ka mõne valemi, kuidas tulemusi kokku liita ja siis saab ka sellest seal rääkida ja ehk isegi otsustada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Gerli
Uus kasutaja


Liitunud: 25 jaan. 2011
Postitusi: 50
Asukoht: Viljandi

PostitusPostitatud: 02.03.2011 19:04    Teema: Vasta viitega

No olemegi jõudnud kohta, kus on selge, et on tarvis sisse viia korralik reitingusüsteem, mis sõltuks sellest, keda sa võistlusel võidad ja kellele kaotad...ainult siis saaks valida aasta parimat nii, et see ka õiglane oleks. Sellisel juhul kujuneb 6 osalejaga Kölni vms turniiril osalemine üldjuhul reitingulangetamiseks (kui muidugi on, mida langetada), mis oleks ka õiglane....
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail MSN Messenger
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 02.03.2011 19:33    Teema: Vasta viitega

ei usu, et sellist reitingusüsteemi keegi viitsiks meil Eestis välja arvutada ja arvestada.
ja tegelikult arvestaks ka selline süsteem NN. tugevust, tolelks hetkeks saavutatud numbrit, mis ei tarvitse kajastada mingilgi määral otseselt tugevust, vaid oskust reitingut koguda.
ükskõik, palju on osalejaid FINSO karikaetapil, on loomulik, et sellisel võistlusel loomulikult tõuseb osalejate reiting, sõltumata neist, kes misiganes põhjusel (võib-olla ei pääse riigi koondisse) eemale jäävad.

Kõik ei mahu marjamaale, muist peab jääma karjamaale...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Külaline






PostitusPostitatud: 05.03.2011 21:12    Teema: Vasta viitega

Hei, tüdrukud! Mida Te soovite? Kui võrdseks, siis juba täiesti võrdseks! Senini on olnud laudade ülespanek enne võistlust ja hilisem äravedu meeste ülesanne . Korralikud lauakombed ei luba ju ühepajatoidust paremaid palasid välja nokkida... Katsume meiegi kombekaks jääda.

Aga rääkides meestest... Need ei ole õiged mehed, kes kardavad naistega vastasseisu sattuda. Ju on neil põhjust naisi peljata - ei ole nende mänguoskus piisavalt hea. Tipptasemel mängijad võiksid võtta võistlust koos vastassoo esindajatega kui väga hea psühholoogilise ettevalmistuse võimalust edaspidisteks pingelisteks rahvusvahelisteks turniirideks. Seega - tänagem noopis naisi, kes treenida aitavad.
Tagasi üles
Gerli
Uus kasutaja


Liitunud: 25 jaan. 2011
Postitusi: 50
Asukoht: Viljandi

PostitusPostitatud: 06.03.2011 12:20    Teema: Vasta viitega

Külaline kirjutas:
Hei, tüdrukud! Mida Te soovite? Kui võrdseks, siis juba täiesti võrdseks! Senini on olnud laudade ülespanek enne võistlust ja hilisem äravedu meeste ülesanne . Korralikud lauakombed ei luba ju ühepajatoidust paremaid palasid välja nokkida... Katsume meiegi kombekaks jääda.

Siinkohal mainiksin, et lauad peab üles panema ja ära korjama korraldaja, kes tavaliselt saab ka korraldustasu osalustasudest endale arvestada...
Kui mina oleksin korraldaja, küll ma siis korjaksin ka laudu...ja osa korraldusrahast jagaks Michelisele, et ta aitaks laudu tassida.. Razz Korraldaja asi on laudade vedu organiseerida...omaasi, kas siis ise tassida või kellegagi kokku leppida!
Ja kas "külaline" arvab, et naised ei jõua novuse lauda tõsta? Isegi mina nõrguke suudan selle lauaplaadi kuidagi ära vinnata, nii et hädapärast saab hakkama ja eriti saab hakkama, kui vaja kellelegi midagi tõestada Cool
Aga kui taheti siinkohal mõista anda, et naised ja mehed ei ole kunagi võrdsed, siis siinkohal olen nõus tegelikult....üks seksistlik nali ka selle kohta Smile kuidas see anekdoot nüüd oligi...et Aadam ja Eeva on Jumala palge ees ja Jumal jagab kingitusi...küsib, et nooh Eeva ja Aadam, kes tahab esimest kingitust..Aadam kohe karjuma, et "mina, mina"....Jumal annabki kingituse üle ja kingituseks oli see va püstipissimise organ Laughing ....Aadam üliõnnelik, sortustab siin ja sortsutab seal ...nagu väike laps...nii õnnelik...Siis küsib Eeva Jumalalt: "aga, mis see teine kingitus oli...mis mina siis endale saan?" Ja Jumal vastab: "Aju, Eeva, aju on see teine kingitus" Laughing
No nali naljaks, eks selliseid nalju on sadades ka meeste mätta otsast vaadatuna ja naiste kohta...nii, et järelikult mehed-naised on võdsed...ühel jõudu rohkem, teisel empaatiavõimet rohkem...lihtsalt võrdsus ei väljendu täpselt ühtedes ja samades asjades...üks kompenseerib teise puudujääke ja vastupidi, s.t. et tuleb koos eksisteerida, et täiuslikkust saavutada VIST Rolling Eyes ..nii et vaidlus, kas võrdõiguslikkus on võimalik, on mõttetu minumeelest Smile....aga mängulises mõttes arvan mina küll, et piisava motivatsiooni korral on naistel võimalus konkureerida küll meestega...lihtsalt eesmärk peab olema ja tööd tuleb teha, tihtipeale naistel on aga muud eesmärgid tähtsamad (pere, kodu) ja sellepärast ei tule ka sellist tulemust. Väike eelis jällegi looduse poolt meestel, et meeste keskendumisvõime on parem...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail MSN Messenger
Erki1
Külaline





PostitusPostitatud: 12.04.2015 23:24    Teema: Vasta viitega

Tegelikult olete te selle mehed/naised koos süsteemiga asjad ikka nii pea peale pööranud. See on näiteks maailmatasemel piljardis ja snuukris ennenägematu, et naised ja mehed mängivad koos ja tiitleid jagatakse eraldi.
Iga naine, kes tahab ennast meestega proovile panna st. nn. profiks minna, peab ka võistlema ühele üldauhinnale. Ei ole sellist varianti, et kui naine osaleb näiteks snuukeri Mastersil, siis saagu ta mis koha ta saab on ta ikkagi parim naine. Naised võistlevad konkreetselt eraldi. Kes tahab võib meeste võistlustele pürgida, aga seda ainult ühes arvestuses.

Minu silmis näiteks eelmise aasta Eesti meistrivõistluste üksikmängu medalikolmik peaks olema - mehed: 1. Vaupere 2. Uustulnd 3. Mererand; ja naised 1. Talts 2. Lande 3. Milevskaja.
Ma saan aru, et Andrea ja Gerli tahavad mängida meestega nö. profiks minna ja mina ei keelaks, vastupidi hea meelega mängiks. Aga antud olukorras nõrgema tasemega naiste arvamust keegi ei ole küsinud.
Vabalt oleks võinud naised omaette ringsüsteemiga meistri selgitada. Naismängijaid oli vist 13 kui õigesti lugesin.
Kui naisvõistlejaid näiteks 6-7, siis mina korraldajana laseks neil kaks korda läbi mängida.
See et keskmise tasemega naine peab mängima näiteks Vaupere või Helm-Rosinaga pole normaalne.

Mis puutub edetabelisse, siis lähitulevikus peaks ja võiks edetabelisse minna ka üksikpaarismäng, üldse võiks seda rohkem kavasse võtta.
Ütleks et see on isegi imelik, et Harjumaa segapaar (11 paari) antakse täispunktid tabelisse ja Kaldaru üksikpaarismängu (22 võistlejat) eest ei saa midagi.
Üldse soovitaks sellised kasina osalejate arvuga mänguvariandid nagu segapaari ja naisüksikmängu alati proovida korraldada nii, et ühel päeval oleks kaks võistlust. Kaoks kohe ka vähese arvuga naiste üksikmäng.
Tagasi üles
Reasta teated:   
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Arvamused ja ettepanekud Kõik ajad on GMT + 2 tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3

 
Hüppa:  
Sa saad teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa saad vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB 2.0.23 © 2001, 2005 phpBB Group