EKML foorum EKML foorum
Eesti Koroonamänguliidu foorum
 
 KasutusjuhendKasutusjuhend   OtsingOtsing   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri 
 ProfiilProfiil   RegistreeriRegistreeri  Logi sisseLogi sisse

Osavõtumaks võistlustel

 
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Arvamused ja ettepanekud
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Viire
Uus kasutaja


Liitunud: 8 märts 2010
Postitusi: 6

PostitusPostitatud: 22.04.2010 08:18    Teema: Osavõtumaks võistlustel Vasta viitega

Teen ettepaneku vähendada teatud vanuses laste (näiteks kuni 16-aastaste) osavõtutasu minimaalseks või kaotada sootuks. Ei ole õige finantseerida võistluste auhinnafondi, kohtunikutegevust ja saali renti laste arvelt. Ürituse majandamiseks on võimalik võistluste korraldajatel teha lisatööd ja taotleda vajalikud summad erinevatest projektidest.
See 30 või 50 krooni, mis on meile täiskasvanutele enamasti tühine summa maksta, võib olla oma raha mitte omavatele noortele takistuseks võistlustel osalemisel. Vahel on põhjuseks kodune rahanappus, vahel ka lihtsalt vanemate vastumeelne suhtumine, kui laps tuleb oma hobi jaoks nõutud summat küsima. Osavõtumaksule lisandub veel ju ka sõidukulu.
Noored on meie järelkasv ja peamine võimalus koroonamängijate hulka suurendada. Praegu oleme siiski veel väga väike kogukond ja saavutused nii väheste harrastajate hulgas ei ole eriti tõsiseltvõetavad. Olete ju nõus, et on vahe, kas tulla esimeseks 200 (arvestan umbes Koroonamänguliidu liikmeid, tegelikult käib meid võistlustel veelgi vähem) või 2000 võistleja hulgas. Vaja oleks koroonamängijate liikmeskonda suurendada. Andkem siis lastele võimalus valida koroonasport ja meiega liituda!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 23.04.2010 10:04    Teema: Vasta viitega

põhimõtteliselt nõus, aga vast oleks mõtet tariife rohkem diferentseerida;

näiteks osalustasu võiks olla vabastatud alates 12 a, kuni 18 a võiks olla sümboolne raha, minimaalselt 10 krooni.

Teine tariiifide süsteem peaks olema litsentsitasude jaoks, misiganes nime all EKML ja ENL neid rahasi korjavad. Seal ei tohiks litsentsitasust kedagi vabastada, see on siiski alaliidus tegutsevate isikute andmebaasi korrashoiuks vajalik, aga taas võib summa olla sümboolne, seda võib tasuda ka klubi (kui leiab juriidilise nüansi, kuidas seda teha tohib; minule on seni raamatupidamise kursustel väidetud, et seda klubi ei tohi teha, see peaks minema erisoodustusmaksu alla).
Kui õnnestub järgmiseks aastaks alaliidud ühenda ühe katuse alla, siis võiks litsentsitasud olla (minu arvates samuti nagu praegu ENL-is, vajalikud osalemiseks Eesti meistrivõistlustel või Eesti (alaliidu poolt) esindamiseks välismaal) 10 krooni kuni 12 a vanuse korral, 50.-75.- krooni kuni 18 a, 100.- 18-21 a ning 150.- täiskasvanutel.
Praegu on edetabelis 59 naist ja 148 meest, arvatavasti jääks neist 207st alles ca 150, mis tagaks organisatsiooni normaalse toimimise (loomulikult ka muid rahastusallikaid otsides- kasutades).

PS. liikmemaks saab olla ainult klubil, sest mõlemad alaliidud on klubide ühendused, mitte füüsilisest isikust inimeste liidud. Seega on ainuke liikmemaks klubide poolt makstav raha, kõik muud küsitud rahad peavad mingi muu nime all küsitud saama.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Viire
Uus kasutaja


Liitunud: 8 märts 2010
Postitusi: 6

PostitusPostitatud: 23.04.2010 10:33    Teema: Vasta viitega

Vanuselisse diferentseerimisse läheneksin siiski veidi teisiti. Ilmselt on õige Sinu mõte, et süsteemi korrashoiuks on minimaalne litsentsitasu vajalik - mittemaksnud isikud kustutatakse nimekirjast ja nii ei jookse aastast aastasse kaasa "surnud hingesid". Aga minimaalse litsentsitasu kehtestamist pakuksin siiski põhikooliealistele, st kuni 16-aastastele. Edaspidi võiks hind olla kõrgem.
Ka arvan, et pärast 18. eluaastat võiks väiksem tasu kehtida vaid õppivatele ja mittetöötavatele noortele. Ja siis ehk vaid pärast avalduse esitamist.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
sajjad321
Uus kasutaja


Liitunud: 23 dets. 2014
Postitusi: 1

PostitusPostitatud: 23.12.2014 14:18    Teema: Vasta viitega

Päri saal võis küll kallis olla, kuid vastas igati nõuetele - paras temperatuur, päike ei pimestanud , boonusena veel kuum saun ja meeldiv juhataja. Eesti MV korraldamisel võiks edaspidi lähtuda peale saali hinna arvestamise ka tingimusi - on täiesti lubamatu, et temperatuur saalis on nii madal, et mängijad on sunnitud kandma väliriided (mõned lausa lisaks jopedele ka mütse ja kindaid). Riiklikult on kinnitatud nõuded tööruumide miinimum- ja maksimumtemperatuurile, kaldun arvama, et veidi Netis otsides leiaks ka nõuded spordihoonetele (-saalidele).
Lisaks veel päike võistluskohas. Eesti MV peaks edaspidi üritama luua mänguks ideaalilähedased tingimused. St korraldaja peaks ette nägema võimaluse vajadusel aknad kinni katta.
_________________
www.freecellcardgame.org
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Reasta teated:   
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Arvamused ja ettepanekud Kõik ajad on GMT + 2 tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa saad teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa saad vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB 2.0.23 © 2001, 2005 phpBB Group