EKML foorum EKML foorum
Eesti Koroonamänguliidu foorum
 
 KasutusjuhendKasutusjuhend   OtsingOtsing   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri 
 ProfiilProfiil   RegistreeriRegistreeri  Logi sisseLogi sisse

Kas naised ja mehed peaksidki mängima koos?

 
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Arvamused ja ettepanekud
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 15.03.2011 12:42    Teema: Kas naised ja mehed peaksidki mängima koos? Vasta viitega

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/other_sports/snooker/3056307.stm
I don't understand why they think it's okay to ditch the women
World champion Kelly Fisher

Tundub, et naised hädaldavad nende võistluste kehva rahastamise pärast ja Kelly Fishergi kavatseb minna jänkidemaale raha 9-palli mängus teenima ja snuukeri maha jätma.

Suuker on seni naised reeglina võistelnud eraldi, kusjuures prognoositakse, et see võib saada veel rohkem vaatajamagnetiks kui meeste snuuker.
Kabes on naised ja mehed ainult eraldi, males on mõni üksik erand.
Kuidas saaks jätta autasutamata meeste turniiril võistelnud naist Tallinna meistri tiitliga, kui ta võidab kõik vastased, aga samas puudub tal üks oluline tingimus; ta ei ole mees.
Ainult raha ja auhindade jagamine tundub mulle ülekohtusena, ehkki teisalt on tal ju kõik võimalused võita oma sookategoorias. Minu arvates ei tule naiste hulgas kunagi ükski võit liiga kergelt...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 09.05.2011 12:09    Teema: Vasta viitega

Naised ja mehed ühisel turniiril on võimalik, aga see protsess ei tohiks olla ühesuunaliselt võrdõiguslik. Kas ühine turniir või siis igaüks vastavalt oma soole konkureerimas.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 24.06.2013 17:30    Teema: Vasta viitega

Selgus, et kabet mängitakse noorteklassis küllatki palju siiski poisid-tüdrukud koos, aga autasustatakse eraldi. Vennatütar tegi mitmel poisil meele mõruks Smile
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
guidotrees@gmail.com
Külaline





PostitusPostitatud: 26.01.2015 11:40    Teema: Vasta viitega

taas on natuke segadust naiste ja meeste ühisel võistlemisel.
Ma olen jätkuvalt seda meelt, et kuni me ei nimeta naisi-mehi lihtsalt inimesteks, vaid sootunnuste järgi, peaks me ka võistlusi korraldama eraldi.
Seda enam peaks nais- ja meespaarismängude puhul edetabelipunkte (kui neid üldse arvestada, siis peaks seda tegema kehtiva reglemendi alusel, mitte inimeste hetkeemotsioonide ajel muutes) andma vastavalt kehtivale reglemendile alanevas järjekorras, näiteks maakonna meistrivõistluste puhul 40-st alates, st ükskõik mis kohal lõpetab ühiselt mängimise puhul naispaar, saab ta esikoha punktid kui parim naispaar!
kui võistlus on nais- ja meespaaridele, siis ei peaks osalema mingidki teised kategooriad. Ei lähe ju juunioride võistlustele keegi oma hetkevormi testima. Naispaaridki peaks loomulikult võistlema eraldi kui neid (tiitlivõistlustel) on vähemalt 8 inimest, et mahtuda järgunõuete täitmise kriteeriumidesse. Minimaalne voorude arv peaks olema 5. Vöhese võistlemise jutt unustage ära, sest 100m jooksja läheb ka 10 sekundi pärast kasvõi teise maailma otsa, aga 5 vooru paarismängus on juba ligi 5 tundi...
Tagasi üles
Erki1
Külaline





PostitusPostitatud: 05.03.2015 16:34    Teema: Vasta viitega

Nõustun!
Naised ja mehed peaksid võistlema eraldi.
Juhul kui tugevamad naised tahavad mängida meeste arvestuses, siis nad peavad kandideerima ka ainult ühele üldauhinnale. Praeguses olukorras eriti kui voore mängitakse üsna vähe saavad naised kohe kindla eelise kuna mängitakse nii üldvõidule kui naiste arvestuse võidule nagu aru saan. See annab kindla psühholoogilise eelise naisvõistlejale, kuna mees ju ei taha/ei tohiks kaotada naisele (ikkagi nõrgem sugu ju). See paneb mehele pinge peale, samas kui naine saab mängida vabalt. Mitmed naised segavad piisavalt kaarte, et teha meeste jaoks võistlus keerulisemaks.
Tagasi üles
Erki1
Külaline





PostitusPostitatud: 26.04.2015 18:57    Teema: Vasta viitega

Tundub, et ega siin palju rahvast selles foorumis lugemas ei käi, vähemalt Guidoga saame arutada. Smile Sellegipoolest toon ühe näite, põhjuse miks eriti ei peaks naised mängima meestega koos. Eriti suurvõistlustel on see suureks faktoriks.
Koroona on minu nägemusel selline ala, kus turniiri hea koht sõltub kahest asjast - umbes 60-70 % sõltub sellest kui palju on vaeva nähtud, treenitud ja millised oskused on omandatud, teine pool umbes 30-40 % on psühholoogiline pool. Niigi ei näe ma mehel naise ees koroonamängus tegelikult mingisugust eelist, lihtsalt kõik oleneb sellest kui palju midagi tahetakse, palju on treenitud.
Nüüd. Näiteks EMV kus mängitakse 11 vooru. Ütleme et 9 voorus pean ma mängima tugeva naismängijaga. Oletame et ma olen kindlalt esikoha konkurentsis, see tähendab et sellel naismängijal on kindlalt käes mingigi medal, Eesti naiste taset arvestades on see selles olukorras juba arvatavasti esikoht või kehvemal juhul teine koht. Siin ilmselgelt tuleb mängu see psühhologiline pool, naismängijal pole sisuliselt midagi kaotada, aga ta selgelt mõjutab selle tulemusega meeste turniiri käiku.
Ma selgelt mängiks enne ükskõik millise meesmängijaga, kellel on sama palju mängus kui minul, st. väga tihti omab rolli see kellel on parem närvikava.
Lisaks usun, et nõrgematele naistele ja neiudele on kindlasti parem, kui saadakse mängida omal tasemel.
Tagasi üles
Reasta teated:   
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Arvamused ja ettepanekud Kõik ajad on GMT + 2 tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa saad teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa saad vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB 2.0.23 © 2001, 2005 phpBB Group