EKML foorum EKML foorum
Eesti Koroonamänguliidu foorum
 
 KasutusjuhendKasutusjuhend   OtsingOtsing   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri 
 ProfiilProfiil   RegistreeriRegistreeri  Logi sisseLogi sisse

Gedi ja Guido arvamused

 
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Arvamused ja ettepanekud
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 10.02.2011 15:17    Teema: Gedi ja Guido arvamused Vasta viitega

1. Vajumine, inventar ja harjutamine - esiletoodud jalgpall, korvall ja piljard (snooker jt). Kohe tekib küsimus, mis kasu on harjutamisest, kui võistlustingimused iga kord muutuvad? Ronnie O'Sullivan või Neil Robertson võivad kodus iga päev harjutada, kuid kui ta tuleb maailmameistrivõistlustel laua taha, kus riie on pealt katki, kuulid on erineva suurusega ja mõlkis ning antakse juhuslik kii juhusliku suuruse ja kaaluga, siis tema professionaalsed oskused ei oma mingit tähtsust. Või kui korvpalli võistlused toimuksid nii, et ühel võistkonnal paneme korvi 2 m ülespoole piiri ja teisele 2 m allapoole piiri ning hiljem öelda, et harjuta rohkem ei ole vist eriti aus väide. Samamoodi on koroonas ja laudade kvaliteediga ning väita, et harjutamine teeb sellel laual meistriks, ei ole minu meelest eriti kaalukas väide. Tegemist on puhtalt õnnemänguga.

Üsna demagoogiline arutlus, sa suudad paremini argumenteerida. Kas vihjad tõesti sellele, et novuse auk on nii suur, et iga titt saab sisse? Mu algajadki teevad tõesti novuslaual tihti 8-aid, aga enamus (mitte kõik!) soovivad peagi koroonat rohkem mängida.

Praegu ei ole see vahe sugugi selline, et novuslaud ei vaju üldse ja kõik koroonalauad vajuvad. Lätlased valmistavad täiesti korralikke koroonalaudu, 18 mm vineeril, korralike poortidega ja samasuguste kokkukruvitavate ja hõlpsalt looditavate „kappidega“ nagu viimased novuslauad on sealtmaalt olnud. Hind on täpselt sama, mis samatasemelisel novuslaual, st 3980 krooni koos käibemaksuga ning nagu ma eespool märkisin, said ka läti noormängijad, nagu ka nende eesti kolleegid täiesti hästi hakkama 8 löömistega koroonalaudadel Tihemetsa võistlusel, kus olid valdavalt kohalikud lauad ja mõned Peningi KMK.

2. Mina olen koroonast loobunud, sest puudub motivatsioon. Seda nii võistluste taseme poolest kui tundest, mida nendel võistlustel mängimine minusse jätab - ei ole tunnet, ei ole rõõmu võidust. Üks põhjus on konkurentsi puudumine ning teine põhjus on tunnustuse mitte saamine. Miks olen ma nõus tõusma hommikul kell 5 ülesse ja sõitma Riiga suvalisele kommertsturniirile on see, et seal on põnevad süsteemid, ma saan mängida rohkem mänge päeva jooksul, kui Eestis 7 mängu terve päeva jooksul. Seal antakse auhindu, seal elatakse Sulle kaasa ning keegi ei jookse peale võistluse lõppu minema, vaid jäädakse kohale ja tunnustatakse parimaid. Ma tunnen, et iga lätlane elab mulle rohkem kaasa ja tunneb minu vastu huvi, kui Eesti võistlustel see on.

Seda nimetatakse laiskuseks ja mugavuseks. Eestis tuleks just sinuealistel pakkuda välja selgeid lahendusi, kuidas paremini võistlusi läbi viia, mida muuta, kuidas arengukava valmis saada, mis on strateegilised eesmärgid. Ja seda sa tead pareminigi kui mina, et raha vedeleb Eestis väga palju, ka koroona-novuse jaoks, lihtsalt elementaarsed asjad on organisatsioonis vaja ära teha ja kui asi on tõesti väga halb, saab ta ainult paremaks minna; ühist soovi on vaja. Konkurentsi puudumist võib tõesti põhjustada veidi ka liigtihe võistluskalender, just sellised mittemillekski kohustavad ajaviite nö kommertsturniirid on lõõgastuseks head, praegu kipub nö kohustuslikke turniire (kuidas ikka maakonna või eesti meistrivõisltustele minemata jätta?) liiga palju olema, nu mul on lisaks ka autojuhiks olemise teema(a see on teine teema. Autasustamine on asi, mis ongi mind koroona juures algusest peale üllatanud. Varem teiste aladega tegelenuna, ei saanud ma aru, miks ei austata paremaid seda mõnda minutit, et talle vähemalt tunnustusaplaus kinkida. Saal vajub miskipärast imekiirelt tühjaks, turniiri käiku ja muudki saaks ju alati rahulikult arutada, kaugelt kohale tulla ainult mõne mängu pärast tundub luksusena.... Lätlastest rääkides ei oska ma neid kuidagi halvustada rahvuse järgi. Enamus neist on väga toredad, ilmselt ka Drikis, kellega me Viljandis eriarvamustele jäime ning noid väidetavaid kokkuleppemänge ei tule lätlastel sugugi rohkem ette kui eestlastel. Viiki võimaldavatel võistlustel vastast tundvad võistlejad tihtipeale ei riski kaotusega ja püüavad varases võistlusstaadiumis viiki tehes hoida jõudu võidulepürgimiseks järgmistes mängudes, mis on sarnaselt ka teistel aladel (igal alal isemoodi peidetud, varjatud). Enamus läti tippe võtavad ka kaotuse üsna rahulikult vastu, ehkki näiteks ei Juris Cirvelis ega Al-der Rakovskis ei olnud ju kaotusega minult Valmieras arvestanud.
8 löömistega ongi lihtsalt nii, et vahel tüdineb üks vastastest ära ja see novuses otsustabki, kes viitsib rohkem...


3. FINSO turniirid ja parimad mängijad - siin on mul ainult üks küsimus, et kui need turniirid on nn maailma kõige suurem väljund, siis miks on nendel võistlejaid 6 naist ja kaks korda rohkem mehi? Kas siin arvestatakse rahakotti või hinnatakse mängijaid...? Ja muahaha, siinkohal ei saa mitte mainimata jätta, et üksi nendest vene meestest ei ole mind, suvalist naist Eestist, ühelgi võistlusel võitnud.

Tundub, et läti naised on arad ja kardavad oma reitingut kaotada. Mängides läti reitingusüsteemi järgi oluliselt nõrgemate mängijatega (meistritel Markevics siiski parandas reingu nr ära, teised on algajad või 3. järgu mängijad) kaotavad nad reitingus isegi mõnda juhuslikku viiki tehes. Küsimus on tõesti, miks novuses on nii vähe seda ala harrastavaid naisi, samal ajal kui koroonas oli isegi sellisel marginaalsel võistlusel, nagu Pärnu segapaarismäng eile 21 naist. Keldris või suvalises läti kolkas mängides ei saa ega tohi keksida, et oi, küll ma mängin hästi. Võistlustel otsustatakse parimad, võitjad.
Lisaks 6le naisele oli Kölnis 37 meest ning loomulikult ei ole sa ka osalenud võistlustel, kus vene mehed mängivad tõsiselt, meestega. Eesti turniiridel, ehk FINSO oma välja arvatud, on nad käinud ju rohkem turistidena, eksootikat ja mänguõhkkonda nautimas; vahel on see täitsa olemas olnud. Asjatundmatuna ei tea sa loomulikult, kuidas isegi suvaline saksa jorss laob sulle järjest 8-aid, mille peale meie suurim staar ei saaks sõnast kobistamine kuidagi üle ega ümber, aga ta lööb neid, ikka veel ja veel, isegi veeretades, mis on ka omamoodi oskus, eriti kui veeremine toimub teiste nuppude vahelt Aga samas on ta ise nii tore ja tõsine ja mingi imeliku saksa aktsendiga üritas mulle selgeks teha, kus ta elab; eks ta oli õnnelik ka, et 0:2st välja pääses... Toredaid inimesi oli seal, maailmalinnas, Euroopas.
Kusjuures rahast jutt ei päde üldse: Kölni oli võimalik sõita 4+6=10 euriga. Lisaks oli Grosny valmis lennujaamast ära tooma, küll siis 2x15 eur, öömaja oli Mihkli poolt leitud Kölni kesklinnas odavam kui näiteks Otepääl või Tallinnas võimalik leida.


4. Ka mina arvasin tookord nii nagu mõned eelkõnelejad siin, et koroona on huvitavam ja Novus on mõttetu mäng. Jah, ei salga seda ja tunnistan seda avalikult. Olles aga vähegi mõistlikel laudadel nüüd mängima harjunud, on mul selge, et Novuses loeb see, mida ma oskan või mida ma ei oska ning minu mängu tulemus ei sõltu oksakohast laual või lakikihi paksusest või lahtiolevatest portedest. Siinkohal jah, minu jaoks isiklikult on oluline rahvusvaheline väljund, motivatsiooni tõusmine ning enese arendamine. Ma leian, et ka niisama hobikorras selle ala harrastamise juures on need olulised komponendid.

Oksakohad ja lakikonarused on kahjuks ka novuslaudadel, tõsistel turniiridel tuleb sellised lauad, nagu näiteks naistele olid Valmieras 2010, kõrvaldada. Katkiste poordidega, kõikusid koolipingi otsas jne

5. Retooriline tähelepanek - kui ma ja mõni minust parem naismängija oleksime Novuses Harju klubi liikmed, kas siis oleksid seisukohad paremad ja mitte nii kallutatud?

Tulemused loevad, mitte päritolu. Minu jaoks alati.

6. Novus on nii lihtne, on nii lihtne - jah, paljuküsitud küsimus - kui see on nii lihtne, siis miks eestlased ei võida? Ja miks siis halvustatakse teisi rahvuseid, kes võidavad? Mina ei tunne Lätis olles ennast kunagi, et minu poole vaadatakse ülevalt alla või et ma olen nõme, kuna ma olen Eestist. Kui Läti punt tuleb aga siia, on miskipärast olukord vastupidine ning meie oma koroonamängijaid leiavad, et iga lätlane on röövel, pätt ja kaabakas. Seda nimetan mina eelarvamuseks ning rassistlikuks suhtumiseks. Mõnel võistlusel Eestis on mul häbi, et ma olen eestlane.

7. Mina arvan, Erki, et Sa võiksid siiski Novusele üle kolida Väga kahju on näha häid mängijaid oma annet raiskamas.

8. EKML rahastamise süsteem ja võistluste mitte-propageerimine ja koroona muutmine 20-mehe mängutallermaaks on ebaaus ja vastuvõetamatu. Leian mina endiselt, et mees metsast peab saama samasugused võimalused mängimiseks kui mõni endast väga heal arvamusel Tegija, kelle ego seda välja ei kannata. Ja rahast ainult nii palju, et rahas ei saa ju küsimus olla, sest seda ei ole, haahaa (kui mõni aru ei saanud, siis siin on tegemist anekdoodiga, kus mees läheb autoteenindusse ja küsitakse, kas õlis ei ole probleemi? Mees vastab, et ei krt kontrollisin, õlis probleemi ei saa olla, sest õli ei ole).

Jõudu, seltsimehed!

Ei saa aru, kus sa näed seda muutmiseks 20 mehe mängumaaks?
Koroonavõistlustel osaleb arvuliselt oluliselt rohkem mängijaid kui novuses. Fakt.
Rahastamise süsteemi korrastamiseks on olemas demokraatlikud mehhanismid, tuleb enamuse otsuste kaudu leida parem alternatiiv.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Erki1
Külaline





PostitusPostitatud: 15.04.2015 22:55    Teema: Vasta viitega

Leidsin siit siis sellise asja, küll üsna ammusest ajast. Paneks ka paar oma mõtet kirja.

1. Selles osas on minu arvamus, siis vist (Gedi?) omast täiesti erinev. Vastupidi just harjutamine teebki Meistriks!. Mida rohkem harjutad, seda rohkem oskad erinevate olukordadega toime tulla (kõik vajumised, duublist nupu välja löömine jne.). Mida rohkem oled harjutanud, seda kiiremini oskad erinevate olukordadega koroonalaudadel kohaneda.
Samas omamoodi on see just huvitav, igas klubis erinevad lauad ehk see toob ka rohkem uusi võitjaid. Umbes nagu tennises, kus liiva-, savi- ja muud väljakud.

2. Seda motivatsiooni asja hakkame kohe muutma. Proovin ka omamoodi ideedega allpool välja tulla, et asja süsteemiliselt põnevamaks muuta.

6. Ma küsiks vastu miks lätlased koroonas ei võida? Vastus väga lihtne mina harjutan ainult koroonat ja lätlased novust. Kõik need Euroopa meistrid võtan koroonas ette. Absoluutselt probleemi pole. Meil ju Eestis mõni üksik, kes võtab novust väga tõsiselt. Seepärast ka sellised tulemused.
Sellegipoolest ütlen, jah ongi lihtne. Liiga lihtne minu jaoks. Korra tõestasin, et sisuliselt tampimisega on võimalik tulla Eesti meistriks. Sellest mulle piisab, lihtsalt väsitav ja igav on see üksluine nuppude auku lükkamine. Augud liiga suured, üle praktiliselt ei lenda. Puuduvad need huvitavad olukorrad, mis näiteks koroona paarismängudes teevad koroonast koroona.
Snuukris on küll lauad tõepoolest sirged, aga auku saamine pole sugugi nii lihtne. Seal õnneks pole aukude asemel ämbreid.
Golf on just golf sellepärast, et seal on vajuvad pinnad, tiigid, bunkrid, puud ja muud seesugused segavad faktorid. Kui golfi mängitaks staadionil, kus igas nurgas on 1x1 meetrised augud poleks ta sugugi nii populaarne.
Selle jutu mõte on veelkord see, et kõik ei pea olema nii lihtne. Tingimused on kõigile võrdsed.


Pakuks omalt poolt nüüd ka paar ideed, et koroonat huvitavamaks teha ja seda arendada.

1. Rohkem tuleks panustada noortele ja ka keskmise tasemega mängijatele. Et tõsta rohkem noorte ja ka tagumise poole mängijate kohalkäiku võiks viia sisse liigasüsteemi. Tähendab see seda, et hooaja kokkuvõttes võiks olla kaks erinevat liigat. I liiga kus kõik tipud eelmise hooaja kokkuvõtte järgi (kas siis top 20, 30 või 40?) ja II liiga kus ülejäänud. Mängitakse koos, aga hooaja kokkuvõttes saab auhinna ka kolm II liiga parimat. Ja siis vastavalt tõustakse langetakse liigadesse nagu muudel spordialadel. See muidugi ainult mõte.

2. Osavõtutasu paketid tagumistele ja noortele. Umbes midagi sellist, et iga viies võistlus tasuta. Midagi taolist.

3. Et naised saaksid korralikke turniire mängida, proovida kavasid nii teha et segapaar ja naisüksikmäng oleks ühel päeval.

4. Rohkem üksikpaarismängu. Kindlasti ka Eesti meistrivõistluste kavasse. Tegemist ühe põnevaima mänguga minu arvates. Näiteks kui segapaari võistlus, siis samal ajal üksikpaarismäng ja hooaja üldtabelisse lähevad mõlemad.
Siiamaani ongi see ebaaus olnud.
Fakt on see, et igas klubis on enamasti 10 mehe peale 3 naismängijat (Kehras vist ainult kaks tõsiselt võetavat). Ka need 7 peavad saama võimaluse osaleda hooaja kokkuvõttes hea koha eest.

5. Üldse teha ikka vähe pikemaid päevi. Kui üksiti on kokku tuldud, siis kasutada seda aega. Transpordi kallisus ongi tegelikult see põhiline määrav asi, miks tihtipeale kohale ei tulda.
Mäletan üks viimaseid võistkondlikke mis ise mängisin oli ikka suurim huumor. Kaks vooru sai mängitud ja seda ka parim neljast. Ikka tõsisemalt tuleb asja võtta, ka siis kui võistlejaid väga palju kokku pole tulnud.
Tagasi üles
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 16.04.2015 07:34    Teema: Vasta viitega

Head mõtted, Erki.
2. mail saab koosolekul Saugal neid arutada.

Koroonas tuleb 50 meest mängima, novuses ma ei prognoosi sellist arvu isegi meistrivõistlustele, rääkimata 20-st naisest (Lool oli esimesel päeval 23 naist mängimas). Vahest peaks naispaarismängu lihtsalt ära jätma , saavad naised vaba päeva? Rolling Eyes
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Erki1
Külaline





PostitusPostitatud: 19.04.2015 15:50    Teema: Vasta viitega

Paneme siis mõne mõtte veel kirja.

1. Veel üks asi mida minu arvatest tuleks muuta on võistkonnavõistlus. 10 mängijat võistkonnas praeguse kandepinna juures on ilmselgelt liiga palju. 5 meeskonda Eesti MV-l on ikka väga vähe. Selle asemel peaks võistkonnas olema mina arvan kas 5+1 või 6+1 mängijat. Sellise süsteemiga saavad suuremad klubid panna vabalt välja kaks tiimi ja väiksemad saavad välja tulla vähemalt selle ühegagi. Nii saab Viljandi rahvas ka kohale tulla - perek. Raidlepp oma tiimiga ja Gert saab ka meeskonna kokku küll. Vaja siis tulen ise appi.

2. Mõelda huvitavaid turniirisüsteeme rohkem välja. Juhul kui see kahe liiga süsteem läheks käiku võiks teha rohkem teistmoodi süsteemidega võistlusi. Kindlasti võiks keegi üle võtta Estonian Mastersi formaadi. Ja seda mitte ainult eliidile vaid ka samas teine turniir ülejäänutele.

Veel üks turniir näiteks ringsüsteemis eelmise hooaja reitingu top 20-30-le ja samas teine ülejäänutele ehk teisele liigale. Nö. ringsüsteemis Eesti meistri, karikavõitja vms välja selgitamine. Usun et ka hea motivaator noortele, tagumisele poolele.

3. Gerli mainis kuskil, et tahab rohkem mängida. Ma ka, ma ei saa kättki soojaks selle ajaga. Mina olen algusest peale mõelnud, et 7 vooru üksikmängus on ikka väga vähe. Tagasi 9 vooru peale? Või kui korraldajal on tõesti nii kiire kojuminekuga, siis 7 vooru puhul kindlasti parem kuuest.

4. Naiste paarismänguga on jah hetkel kehvad lood. Eriline saavutus ju ei ole 6 paari hulgas esimeseks tulla. Vbl siis seda mängida ainult tiitlivõistlustel. Muudel võistlustel näiteks hoopis lasta naistel mängida üksikpaarismängu? Niikaua kui ehk tuleb rohkem huvilisi. Või siis tõesti vaba päev.
Tagasi üles
Külaline






PostitusPostitatud: 20.04.2015 07:19    Teema: Vasta viitega

8+2 on minu arvates miinimum klubidevahelises arvestuses.
Eesti suurim koroonamängijate arvukuse kukkumine oli (võimalik, et kokkusattumine) peale karikavõistluste muutmist 8+2 asemel 4+1-ks, et lihtsam oleks võistkondi kokku saada. Kohe jäeti nõrgemad lülid välja ja teinekordki oli neid juba raskem võistlustele meelitada kui neid klubi juba niimoodi hülgas...
Tagasi üles
Erki1
Külaline





PostitusPostitatud: 20.04.2015 18:13    Teema: Vasta viitega

Guido usu ideaalses olukorras oleks minagi üsna kindlalt 8+2 võistkonna poolt, aga hetkel see seis rahvaarvu arvestades vähe teine.
Ma mõtleks hetkel vähe väiksematele klubidele, kellel pole kahte korralikku naismängijatki võtta. Stabiilselt käib võistlemas 40-50 meest iga võistlus, seega sisuliselt ainult 5 võistkonna jagu. Niigi asi kesine, jääb üks võistkond mingil põhjustel tulemata siis asi päris kesine.
Võtame kasvõi eelmise aasta novuse võistkondlikku EMV turniiri. MTÜ Visad kes niigi nõrgim klubi peab mängima ühe vähem mängijaga, see pole ka alale ju hea. Seega sisuliselt võistles 4 võistkonda.

Meil oli Laiusel selline andmine võistkondade kohtade peale, kellegi koht polnud 100% kindel. Kaks 6+1 võistkonda oleks klubi katsevõistlustega lihtsalt iga aasta kokku saanud, aga vot 8+2 saamisega oli raskusi ja seda just seepärast, et naismängijaid lihtsalt polnud võtta.

Eelkõige peaks klubi siseselt mentaliteet paigas olema. Sinu nn. nõrgemad peavad aru saama, hetke olukord on lihtsalt selline, seekord nad esimesse võistkonda ei mahtunud. Ega see siis igavesti nii ei jää, kui endal pealehakkamist. Väga tähtis on silmas pidada seda, et päevad pole vennad. Natuke rohkem harjutamist, treenimist ja järgmine aasta võivad hoopis nemad kindlalt esimeses koosseisus olla.
Eks see ärakukkumine pisut näitab klubi juhtmängijate/otsustajate ükskõiksust, peaasi et enda meeskond koos. Samas tuleb kindlasti aidata ka teine koosseis kokku panna, kui vähegi võimalik.
Tagasi üles
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 22.04.2015 05:21    Teema: Vasta viitega

Kaks suure liikmete arvuga klubi- Viimsi ja Tirts said kokku ja ikka kuulen ma Tirtsu juhtkonnalt, et ei saa võistkonda kokku, peavad naisi appi võtma (meeste kohtadele) jne. Väiksed võistkonnad tekitavad kohe pingipoisid ning nii nad alalt eemalduvadki. 4+1 peavad kõik kohad olema kindlalt täidetud. Visad suutis ka 9-kesi mängides olla täiesti konkurentsivõimeline.
Ka tänavu oli meil 8+2 võistkonnas mängija, kes tõi 0 punkti, aga saime pronksmedalid. Piinlik tunnistada, et ka minul on juhtunud 8+2 võistkonnaga võistlus, kus sain 0 punkti, kuid kokkuvõttes medali kaela. Suurema võistkonna puhul näitab see klubi tugevust, mitte üksikute individuaalsete oskustega mängijate olemasolu.
Ma sooviks väga pigem lisada võistkonda ka neiu ja noormehe, miks mitte ka veterani (näiteks 60+?) kohad, aga praegu oleks see vist ennatlik.
Ma suhtun suure austusega seepärast Pärnumaa valdadevahelise võistkondliku turniiri korralduse suhtes, kus noormees ja neiu (viimastel aastate küll juba nm või noorneiu) on võistkonnas kohustuslikud.
Kõigil klubidel on olemas naised, Visadelgi oli naise puudumine mullu vaid nn tööõnnetus. Jõhvis oli juba 2002. - aastal kui seal noorteklubi loodi ja me võistlusi pidasime, väga häid naismängijaid, kes ka poistele tuule alla tegid. http://koroona.ee/tulemused/2002/peace02esi.htm
Peningi väga tugev noortetiim sai 2002. aastal Raasikul vaid napilt Jõhvi noortest jagu.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Erki1
Külaline





PostitusPostitatud: 23.04.2015 15:27    Teema: Vasta viitega

Kuule aga kui isegi suurim klubi ei saa võistkonda kokku, kas see siis mitte ei näita et nii suured tiimid ei ole hetke koroonas lihtsalt kõigile jõukohased. Mis siis veel väikeklubid tegema peavad. Suuremad laenavad need viimasedki tippmängijad teistest klubidest. Ma ütlen see on hetkel koroonale kahjulikum, kui näiteks proovida 6+1 süsteemi.
Koroona õitsenguajal oli 8+2 täpselt paras. Täpselt parajas suuruses said klubid mõõtu võtta. Hetkel vähe kehvem periood. Kindlasti tulevad paremad ajad tagasi, eriti kui süsteeme põnevamaks teha, suurvõistlusi korraldada jne.
Seniks ma arvan peaks ikka proovima väikeklubidele ka mingigi võimalus anda. Kui sa räägid pingipoistest, siis praeguses seisus on ju kõik need väikeklubid pingipoisid, keegi ei suuda võistkondagi kokku panna ja ei saa üldse mängida.
EKML-i kuulub 13 klubi ja kui EMV-le tuleb ainult 4-5 siis see näitab, et miski ei toimi.
Kui ma saaks sellesse otsustamisesse natukegi kaasa rääkida, siis ma hetkel teeks kõikide klubijuhtide hulgas küsitluse, mis on see põhjus miks ei tulda võistkondlikule kohale ja kas näiteks 6+1 teeks asja neile paremaks pluss lisaks kindlasti on veel küsimusi, soovitusi mis kõigilt küsides võivad kasuks tulla.
Tagasi üles
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 05.05.2015 06:12    Teema: Vasta viitega

Iga klubi saab oma võistkonna kokku kui ei alavääristata klubisiseseid potentsiaalseid osalisi, vaid toetatakse ka oma nõrgemaid klubi liikmeid ja (täiend)õpetatakse neid, mitte ei võeta vaid konkurentidena (neid igati moraalselt maha tampides ja solvates).
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Erki1
Külaline





PostitusPostitatud: 05.05.2015 18:54    Teema: Vasta viitega

Kui tükki küljest ei võta, siis Guido kirjuta kas mõnda minu ideed ka koosolekul arutasite ja kas mõni neist mõtetest juhatusele ka sümpatiseeris või jätkatakse ikka sama rida.
Tagasi üles
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 12.07.2017 11:51    Teema: Vasta viitega

kahjuks siit ühtki ideed tõsiselt arutusel ei ole olnud, ehkki võistkonna suurus on tõesti olnud päevakorral. Leidsin ühe mõtte, millele peaksid ennekõike naised ise hinnangu andma: >4. Naiste paarismänguga on jah hetkel kehvad lood. Eriline saavutus ju ei ole 6 paari hulgas esimeseks tulla. Vbl siis seda mängida ainult tiitlivõistlustel. Muudel võistlustel näiteks hoopis lasta naistel mängida üksikpaarismängu? Niikaua kui ehk tuleb rohkem huvilisi. Või siis tõesti vaba päev.
Vahest oleks see lahendus naistele paarismängu tiitlite jagamiseks? Võistlus on suhteliselt inventarimahukas: võistlejate arv /2 on vaja laudu ja lisaks ka nuppe tavapärasest 2 korda rohkem. Naistele ja meestele korraga läheks raskeks korraldada, isegi novuses (Kadrinal ja Peningil on küll kummalgi 30 lauda, kuid see on vaid 60 mängija jaoks).
Ka mängijad, kes soovivad väga mängida, kiirustavad peale oma mängu lõppu kohe minema, ootamata autasustamistki. Kõigil on kiire!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Reasta teated:   
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Arvamused ja ettepanekud Kõik ajad on GMT + 2 tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa saad teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa saad vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB 2.0.23 © 2001, 2005 phpBB Group