EKML foorum EKML foorum
Eesti Koroonamänguliidu foorum
 
 KasutusjuhendKasutusjuhend   OtsingOtsing   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri 
 ProfiilProfiil   RegistreeriRegistreeri  Logi sisseLogi sisse

Auhinnarahad
Mine lehele 1, 2  Järgmine
 
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Vanad teemad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Madis
Külaline





PostitusPostitatud: 16.10.2002 23:55    Teema: Auhinnarahad Vasta viitega

Minu mõte oleks, et tuleks koroonasse ka kuidagi suuremad rahad mängu tuua. Näiteks mitte mõtetult omavahel toksida, vaid kutsuda ka rohkem välisvõistlejaid.Tuleb midagi välja mõelda, et oleks rohkem huvi selle ala vastu.
Tagasi üles
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 17.10.2002 12:51    Teema: Vasta viitega

Koroonamängijad ei vääri veel suuremat raha(IMHO). Aga alati on ju võimalik sõita sinna mängima, kus makstakse piisavat raha.
Harju võistlustel on motivatsiooniks au ja kuulsus vabariigi konkurentsitihedamas maakonnas võistelda. Auhinnarahad iseenesest on praegu maksuvaba tulu, mis on ebaseaduslik!!! Seaduslikult on võimalik aga küllaltki väärtuslikke auhindu osta, iseasi on kuivõrd huvitaks mitme kohvikeetja või veekeetja saamine paremikku.....:(
Aga mina kavatsen jätkuvalt osta raamatuid, mida ma noorteturniiril praktiseerisin ja mis on suhteliselt kallid ja ilusad. Raha teenimiseks tuleks ikka juba suurettevõtete toel teha võistlus, aga praegu puuduvd Eestis sel tasemel mängijad, kes võiks piisavat huvi tekitada nn rahavõistluse korraldamiseks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Meelis
Külaline





PostitusPostitatud: 20.10.2002 12:53    Teema: Pole raha pole huvi! Vasta viitega

Ei saa aru, miks koroonamängijad ei vääri suuremat raha?? Auhinnarahade nappus tingib huvipuuduse selle ala vastu. Noorteturniiril raamatute pakkumine on iseenesest väga tervitatav nähtus, aga samas võiks tõele näkku vaadata ja mõelda, kas noored ka selle raamatuga midagi peale hakkavad või viskavad riiulile vedelema!
Tagasi üles
Madis
Külaline





PostitusPostitatud: 22.10.2002 17:34    Teema: Vastus Guidole Vasta viitega

Harjukad ei ole küül mingid konkurentsitihedamad võistlused ja mingit au ja kuulsust ka seal võistlemisel ei saa. Oleks auhinnaks kasvõi kohvikeetja. See oleks väga teretulnud.Kõvasti parem, kui mittemidagi.
Tagasi üles
Madis
Külaline





PostitusPostitatud: 21.11.2003 12:53    Teema: Kuidas puuduvad tippmängijad? Vasta viitega

Kas need kes pidevalt võistsi võidavad, ei ole tippmängijad? Kes see tippmängija siis on?
Tagasi üles
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 24.02.2005 15:56    Teema: Vasta viitega

ikkagi usun, et maakonna meistrivõisltustest on harju võistlused kaugelt üle teiste konkurentsitiheduse poolest, hakkan mõtlema, et olavi ettepanek teha maakondlikke võistlusi samaaegselt teatud kuu nädalavahetustel aitaks ehk ka nõrgematel maakondadel omavahelises knkurentsis kasvada, harjukaid on kahtlemata aidanud parimateks saada teiste maakondade parimate külaskäigud
aga oma esimestes kirjutises viitasin ma sellele raha mitte väärimise oha pealt ,et käitumise pooelst võiks (eriti paarismängus) enamuse võistlejatest lihtsalt kõrvaldada võistluselt, mitte anda neile auhindu
imetlen ses suhtes tasemel läti võistlusi (mitte osasid neist lätlastest, kes meil käivad), seal tegeldakse mängimisega, järgides reegleid, meil käib laat ja lehmakauplemine mängu ümber, ikka jama on pärast kuulata kuidas mõni mäng on lihtsalt sohiga ära mängitud (vale tulemus kirja pandud) või reeglitevastaselt võidu peale mängitud
Kahjuks näitavad siin teed meie meeste esimängijad ja kuni kokkuleppeid ikka sõlmitakse nendega, ei näe ma ka põhjust auhindu suuremaks saada. Noortevõistlustel on seni käinud aus võistlus ja sinna saab praegu ka tasuta (eesti mv oli ainult 15.-) tulla kaasa lööma ja võita auhindu ainult Kultuurkapitali toel, suurema osalejate arvu korral ilmselt saaks auhinnafondi veelgi suurendada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Karli
Uus kasutaja


Liitunud: 11 veebr. 2006
Postitusi: 18

PostitusPostitatud: 11.02.2006 17:15    Teema: ja, kust need rahad tuleks? Vasta viitega

On pakkuda sponsoreid vms?Very Happy
Naq hr. Raidlepp ütles: auhinnaraha oleks 30-40 000 siis oleks juba mõtet mängida:)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 18.02.2006 23:17    Teema: Vasta viitega

ilmselt pidas ta silmas siiski võistluse eelarvet, või auhinnafondi?
sel juhul pole tõesti priiskamisega tegu, EM eelarve Viljandis oli suurem.
vaatasin ka täna nö Eesti meistrivõistlusi (segapaarismäng), pigem mingi kõrtsisumin oli, aga mitte võistlusmiljöö. Reegleid rikkusid taas kõige rohkem staazikamad mängijad, kes peaks eeskuju näitama, edetabeli tipp; alustades presidendist, kes üritab oma paarilisel isegi löögiketast paika panna jne...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Noizkamaz
Uus kasutaja


Liitunud: 27 dets. 2005
Postitusi: 35

PostitusPostitatud: 28.03.2006 23:49    Teema: Vasta viitega

no siis ei ole muud teha, kui finaalringil määrata tähtsamate mängude juurde kohtunikud ja keelata kõik reeglite rikkumised/kokkumängud.

samas ei saa mind keegi keelata küll, kui tahan siis annan teisele võidu, mis see teiste asi on!!
aga vähemalt reeglitest kinnipidamist saab küll jälgida.


Mis sellesse EM Viljandis puutub, siis see on ikka täiesti jabur värk! Ma tahan teada kuhu see raha kõik pandi?? Osavõtutasu võeti 500 EEK-u nägu, aga auhinnarahaks anti ainult mingid sandikopikad. Vähemalt 50% sellest fondist oleks pidanud olema auhinna raha. seega I koht - ca. 7000 II koht ca. 5000 ja III koht 4000. Ja asi ants!!! Wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Noizkamaz
Uus kasutaja


Liitunud: 27 dets. 2005
Postitusi: 35

PostitusPostitatud: 29.03.2006 00:02    Teema: Vasta viitega

Ja annab rahaturniire ka teha kui tahtmist. Näiteks korraldada iga aasta paar suuremat turniiri, kus oleks kopsakad auhinnad. Osavõtutasu küsida iga nägu algul 100 eek (pärast võib ka suuremaid summasid proovida).
Auhinnad jagada 8 parimale mängijale, siis on teistel pisut nõrgematel ka mõtet/ja motivatsiooni üritama tulla.
Ütleme et tuleb umbes 70 mängijat. Seega oleks auhinnafond 7000 miinus saali üür ja kohtunik. 5000 alles - sellest piisaks ju 8 paremale küll midagi jagada.
Ja kuna tegemist on ikka klubidega, siis paljud klubid saavad ju toetus ka vallalt või linnalt. Mis see ükskord on siis raske oma klubi mängijate eest osavõtutasu kinni maksta või? Ei tohiks olla.
See võistlus võikski olla Eesti Meistrivõistluste turniir.
Mina arvan küll, et 100 eeku pole palju maksta, kui võita võid 1000 + medal ja muu materiaalne auhind.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 02.04.2006 17:46    Teema: Vasta viitega

selle eelneva jutu teeks arvestatavamaks osalejate arvu reaalsem hindamine.
70 meest pole ammu ühelgi võistlusel mänginud, eelmise aasta osalejaterohkeim oli minu mäletamist mööda Kaldaru mälestusvõistlus, osales 57 meest, ka naisi oli Lool 28, rohkem kui mujal.
Seega ainult auhinnarahadega kokku meelitatavatel ca 30 mehel kujuneb 100.- korral võistluse eelarveks 3000, millest auhindadele jääks ligi pool. Ausalt öldes mina ei näe sellise turniiri korraldamisel iva, aga Eestis on turniiripaiku küll, kes võiks ju üritada. LõunaEesti omapärane turniir Estonian Maters solkis ka eelmisel aastal veidi oma mainet, muutes võistluse ajal tingimusi(küll huvitavalt), küsides raha juurde. Arvatavasti näitab osalejate hulk, kuivõrd sellised eksperimendid osalejatele meeldisid.. mõni ehk otsibki ekstreemsust, kindlasti on sealne võistlus huvitav
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Noizkamaz
Uus kasutaja


Liitunud: 27 dets. 2005
Postitusi: 35

PostitusPostitatud: 03.04.2006 21:32    Teema: Vasta viitega

naistest ei ole jah mõtet üldse rääkida, neid kahjuks ei ole kunagi väga palju mängimas käinud. meestega on aga selline lugu, et sellega suretatakse asi ära kui ei lasta kõiki EMV individuaalile mängima. Mängijaid on niigi vähe, ma ei saa aru mis siin üldse seda arvu piirata. Ma saan aru, kui oleks kandepind nii suur, et 1000 mängijat korraga ei jõua vastu võtta!
Tuleks panna EMV osalustasuks 50-100 eek, kes tahab see tuleb, ja saaks lõpuks ometi mõistlikud auhinnad.
Kas siis tõesti EOK ega miski teine org. ei toeta mingi summaga, et saaks ruumid ja korraldaja makstud? Ja ülejäänud kogunenud raha läheks siis auhindadeks. Poleks paha või mis?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 16.05.2006 06:14    Teema: Vasta viitega

naiste suhtes võib väita pigem vastupidi.
Naiste hulk on eesti võistlustel viimaste aastakümne jooksul olnud suhteliselt stabiilne 50-60 nime edetabelis, meeste oma on aga väga tugevasti langenud.
Kui varem oli isegi 200 võistlejaga nimekirju, siis nüüd sai nimekiri koos lätlastega napilt üle 100 nime.
Auhinnarahadega on aga selline kurb lugu, et võitjad peavad neilt maksma tulumaksu, samuti peab korraldaja maksma nendelt riigimaksud.
Auhinnarahasi ei maksta siiski niivõrdki suuri tõsistel spordialadel (ei usu, et ka eesti meistrivõistlustel näiteks 200 m jooksu võistluse võitja lisaks diplomlie ja medalile midagi teeniks; kindlalt tean, et eesti orienteerumismeistrivõistlustel antakse ainult medal ja diplom, osalustasu kulub korraldamisele), küll aga makstakse suhteliselt suuri summasi hasartmängudes(ikkagi riigimakse tasudes, millest laekub ka hasartmängumaksu nõukogule raha, millest häid projekte toetada).
Mulle tundub, et sellise osalejate arvuga (et korraldaja päris miinusesse ei jääks, nagu näiteks 50.-se osalemistasuga eesti ind meistrivõistlustel) saab korralikke auhindu ainult sponsorite abile lootes või siis oluliselt suurema osalustasuga.
PS. Kui kütusekulu on viimase 10 aasta jooksul ca 7-kordistunud (aastal 1996 oli kütuseliiter ca 2.- liiter), on osalustasu jäänud endiselt 30.-le. Viies need korrelatsiooni, peaks osalemise raha olema 100-200, aga ma ei usu, et sellise rahaga väga huvilisi on... aga ega tea, kuni keegi pole proovinud. Kalevi päevadel on Novuses nüüd osalustasu 250.- /kaks päeva, (ehkki laudade transport Tallinnasse kulutab suure osa rahast, ka koroonavõistlusel); koroonavõistlustel 30.- võistlus.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Külaline






PostitusPostitatud: 16.05.2006 18:17    Teema: Vasta viitega

See on ju hea ja ka õige et osalustasu on siiamaani sama, sest ega auhinnaraha pole kopikatki tõusnud. Mina arvan hoopis nii, et kes on mees ja tahab korraldada peab otsima sponsori ja jutul lõpp.

See on superhea et need kaks turniiri on samas saalis, ma tahan kohe näha paljud peale lätlaste novust mängima lähevad.
Mis see mängija asi on, et lauad on vaja Tallinnasse viia, see on juba korraldaja asi. Sellepärast ei saa küll mängijatelt rohkem raha küsida!

See peab minu arvates puhta loll Rolling Eyes olema, kes läheb Kalevi päevadel Novust mängima. Ma ei ütle, et osalustasu oleks hirmus palju, aga koroonas saab palju väiksema raha eest medali ja diplomi kätte. Auhinnaraha niikuinii mõttetu, mul läheb sõidu peale rohkem ja korraldajatele niisama maksma ma ka ei hakka.

Idea Soovitan koroonaturniiride korraldajatel korra näiteks mälumänguvõistlustel ära käia. Seal sellist asja ei ole, et korraldaja loodab osalejate rahakoti peale. Tahad korraldada, otsid ise sponsorid. Tavaliselt vähemalt 8 esimest saavad vägagi korraliku auhinna. Esimeste auhinnad on ikka raamatute näol tuhande lähedal + medal ja diplom. Tallinnas korraldavatel turniiridel on aga lausa restoranikülastused, reisid, teatripiletid jne. Ja osavõtutasu tavaliselt 50 eeku max.
Tagasi üles
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 17.05.2006 22:17    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
osalustasu on siiamaani sama, sest ega auhinnaraha pole kopikatki tõusnud

osalustasust on 50 % läinud auhinnarahaks, seega ei saagi auhinnad enne tõusta, kui osalustasud ei tõuse.

Novust ei saagi kutsumata minna mängima. Eesti klubidele antakse eelläbirääkimiste alusel kohad, mida on võimalik täita mängijatega, ülejäänud kohad broneeritakse välismaalastele. Peningi klubist saab ja ka läheb Novust mängima 2 naist ja 2 meest, teiste klubide eest ma ei tea; peakorraldaja on Viktor Müil.
Viimane aeg osalemistasu maksta on 11, juuni Hansalinnade võistlus. Kui Eestist ei ole piisavalt julgeid välismaalastele vastu hakkamas, siis tuleb siia enamus lätlasi (nagu ka EM-il), mis ala tutvustajana ning taseme tõstjana on hea; osalejad teistes Novuse maades on seni tunduvalt korrektsema käitumisega (kahjuks ikka veel...).
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Reasta teated:   
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Vanad teemad Kõik ajad on GMT + 2 tundi
Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2

 
Hüppa:  
Sa saad teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa saad vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB 2.0.23 © 2001, 2005 phpBB Group