EKML foorum EKML foorum
Eesti Koroonamänguliidu foorum
 
 KasutusjuhendKasutusjuhend   OtsingOtsing   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri 
 ProfiilProfiil   RegistreeriRegistreeri  Logi sisseLogi sisse

Järgmisest hooajast A ja B grupid.

 
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Võistlused
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kas võiks proovida mängida koroonat kahes erinevas tugevusgrupis?
Jah
75%
 75%  [ 3 ]
Ei
25%
 25%  [ 1 ]
Kokku hääli : 4

Autor Teade
Noizkamaz
Uus kasutaja


Liitunud: 27 dets. 2005
Postitusi: 35

PostitusPostitatud: 11.01.2006 16:24    Teema: Järgmisest hooajast A ja B grupid. Vasta viitega

mõtlesin seda asja ja pakuks välja sellise idee järgmiseks hooajaks, et võistluseid võiks pidada kahes erinevas grupis (A - eliit (mingi 20-30 mängijat) ja B - ülejäänud). See ma arvan tooks võistlema jälle rohkem rahvast, sest A ehk eliit on niikuinii igal pool kohal, aga kui B-grupile ka auhinnad välja anda, oleks ka neil palju rohkem põnevust ja mängulusti.
A ja B gruppi jagamine võiks toimuda iga aasta edetabeli alusel, tuleb kokku leppida palju A grupis rahvast olema hakkab ja tagumised mängivad kõik B-grupi võidu peale.
Edetabelisse läheks siis vastavalt A-grupi meestele 30-st allapoole ja B-grupi meestele 20-st allapoole või kui eliit nõus on siis kasvõi samapalju punkte.
Eesti meistrivõistlustel oleks see kindlasti huvitav. Paljudel aladel ju mängitakse välja A, B, C ja nii edasi gruppide võitjad. Miks mitte koroonas.
Mis asjast arvate? Pakkuge oma ideed välja!!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 11.01.2006 18:17    Teema: Vasta viitega

idee väärib kaalumist

mõnel alal on võimalik ise võistlusele tulles valida kas profivõistlus (nö täie raha eest, 6 geimist parem, min 9 mängu)
või
kiiremini kulgev nö poole päevane hobivõistlus, eeldusel, et võistlus on (nagu praegu 7 vooru ja 4 geimist mängides) läbi juba kell 3-4, et võiks ka mõne teise üritusega samal õhtul arvestada.
Punktiarvestuses peaks ikka vahe sees olema, osalemistasus (ning võitja auhinna väärtuses) ilmselt ka.
Osalemist ei tahaks edetabeli tagumistelgi nö A võis siis vastupidi edetabeli liidritel B klassis ära keelata, A grupi punktiskaala võiks alata ca 100 juures, (analoogiliselt mõne satelliit turniiriga, näiteks tennises on auhind ca 10 korda väiksem),B grupis isegi 10-20 punkti. Selline vahe peaks edetabeli punktide huviliised hoidma A mängudes...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Noizkamaz
Uus kasutaja


Liitunud: 27 dets. 2005
Postitusi: 35

PostitusPostitatud: 12.01.2006 16:57    Teema: Vasta viitega

Mina jälle arvan et selline asi kohe kindlasti ei lähe, et mängijad saavad valida kus nad mängida tahavad. siis oleks olukord liiga segane, mingi kord peaks ka ikka asjas olema. Muidu oleks see nagu loomade jalgpall, keegi ei tea täpselt mida teeb. Ja umbes nii - krt täna on A grupis liiga palju tugevaid, ma mängin täna B-grupis. Kujutan juba ette kuidas hommikul keegi nime kirja ei julge panna, kõik ootavad ja vaatavad kuhu gruppi tugevamad ennast täna panevad Laughing Laughing .
Pakun välja, et süsteem peaks olema umbes niimoodi. mängijatel oleks kindel reitingu arvestus (kas eelmise hooaja põhjal või siis jooksev), selle põhjal vaadatakse palju rahvast on vastavaks võistluseks kokku tulnud ja siis jagatakse seltskond vastavalt reitingule pooleks.
Tuled kohale ja oled vastavas grupis ja jutul lõpp!!

Ja oleme ausad, kehvematel mängijatel (ka minul Smile ) oleks mille nimel võidelda. Muidu mängi ainult tagumiste kohtade peale. Ja see on hea võimalus ka vanematel mängijatel taaskord võidelda esikolmiku kohtade peale. Idea

Punkte võiks tõesti jagada alates 100. Punktide jagamise kohta niipalju, et A ja B grupi punktide jagamise vahe ei tohi olla tohutu suur, see summa võiks olla 10 punkti muidu läheb see asi ka täiesti käest ära.
Sest muidu saaks A grupis olles juba ilma mänguta sama palju punkte, kui B grupi võitja higistades ja kohta välja võideldes.

Mõtteid on nii palju, et jube. Laughing Mis oleks kui võikski olla eraldi A ja B grupi tabeliarvestus. Siis peaks mõtlema kui palju mehi jätta A gruppi, teised mängivad kõik B grupis. Ise arvan umbes 20-25. Nemad (A)mängivad siis välja I liiga parima ja ülejäänud (B) II liiga parima. Nagu teistelgi aladel.
A ja B grupi mõte on ikkagi ju selles, et hooaja lõpul tõusevad B tugevamad A-gruppi ja vastavalt langevad A nõrgemad B gruppi.

Gruppides mängimise pluss on ka see, et võistlus läheb kiiremini. Saab mängida rohkem voorusid. Miks mitte 11 vooru.
Minu arvates on 7 vooru ikka pisut vähe ja sellest ma ei saa ka enam üldse aru miks naised ainult 5 vooru Confused peavad mängima.

Paras segane jutt sai, aga vähemalt mingi mõte edasi antud! Laughing
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
mia
Külaline





PostitusPostitatud: 13.01.2006 21:04    Teema: Vasta viitega

aga minu arvates olex masendav mängida 11 vooru .. kõik ei suuda päev läbi jalgadel seista....ja söömata olla...võiks siismingisugune pikem paus vahepeal olla et saax sööömas käia.....kuid see A ja B grupi värk on täitsa mõeldav...... Razz Mr. Green
Tagasi üles
Noizkamaz
Uus kasutaja


Liitunud: 27 dets. 2005
Postitusi: 35

PostitusPostitatud: 14.01.2006 02:28    Teema: Vasta viitega

miakene nagu ma nimest aru saan oled sa naisterahvas! Ole rahulik sa ei peagi 11 vooru mängima, ma siin rohkem meeste süsteemi kohta pakun variante välja. sina saad rahulikult ikka oma 5 vooru mängida. kui oled sellega rahul, siis kõik ju korras. Wink Kahjuks on olukord naiste hulgas selline, et seal pole nagunii kedagi teise gruppi panna, ühtegi gruppi jääb väheks. Crying or Very sad

Jalgadel ei pea sa ka päev otsa seisma, võid rahulikult istuda ja puhata. keskenduda järgmiseks mänguks, ei pea ju pidevalt ringi sebima.
Oletame et iga mängu peale kulub keskmiselt 20 minutit, see tähendab et isegi 11 vooru puhul mängid sa kokku max 4 tundi. Minu meelest täitsa norm, sellepärast ma ju võistlustel käin, et teistega mõõtu võtta.
Umbes 5 aastat tagasi mängisime turniire poole ööni ja polnud ka hullu midagi. Mõnikord jõudsime võistluselt tagasi kella 6-7 paiku järgmise päeva hommikul.
Eriti jabur Shocked oli see, kui mängiti võistkondlikud 2 geimiga. See oli ikka eriline lollus Rolling Eyes , kell 10 algas ja kell 12 sai juba kodu poole veerema hakata.

Söömisega on jah vahest probleeme olnud ( Confused mõttetut karjumist), aga arvan et pole vaja seda tähele panna. Lõpetad vooru ära ja lähed, aega on selleks küll. Mingisugust pikka vaheaega ei saa ka ju kahjuks kuidagi teha, siis peaks see paus olema paari tunnine. Mõtle ise kui see kogu mass söökla poole liigub ja jalgade trampides süüa nõudma hakkab. Vaesed kokatädid! Laughing
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Erki
Webmaster


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 13
Asukoht: Kohila

PostitusPostitatud: 14.01.2006 11:21    Teema: Vasta viitega

Mina ei ole gruppidesse jagamise poolt. Mulle meeldivad lihtsad asjad. Mulle meeldib võistlustelt ära minna teadmisega, et ma sain näiteks 53. koha. Selge sott - 53 ja kõik, rahu majas. Ei jää mingeid kahtlusi, et kui ma oleks olnud teises grupis, siis... jne.

Sunniviisiline gruppidesse jagamine tekitaks ka üleliigseid pingeid - ma ei usu, et ühegi pikemaajalise mängija eneseuhkus lubaks neil mängida mingis B-grupis. See lihtsalt ei motiveeri. Paljud käivad võsitlustel lihtsalt head aega veetmas, seega mingeid lisapingeid ei ole vaja.
Motivatsiooni põhjusel ei töötaks ka vabatahtlik gruppidesse jagamine - ma arvan, et enamik valiks A-grupi. Mina ka valiks - mulle meeldib mängida tugevamate vastastega, sest nendega tuleb mul tihti mäng paremini välja - võtan end võib-olla alateadlikult rohkem kokku. Samuti on viik tugeva vastasega palju meeldivam tulemus kui võit selgelt nõrgema vastase üle.

Ja lõppude-lõpuks - kes on parem, A-grupi esimene või B-grupi esimene. Paljud arvavad kindlasti, et A-grupi esimene, seega oleks võistlustel ikkagi üks "tõeline" võitja. Aga võib-olla oli kellelgi B-grupis tõeliselt hea päev. Ainult see õnnetu juhus, et ta mängis B-grupis, rikkus tema võimalused tulla "tõeliseks" meistriks.

Ükskõik, kuidas neid gruppe nimetada, ikkagi on ilmselge, et tegemist on "tugevamate" grupiga ja "nõrgemate" grupiga. Ei ole hea tunne minna võistlustele teadmisega, et oled juba lahterdatud nõrgaks mängijaks ja parim, mis sa saavutada võid, on olla parim nõrk mängija Laughing

Mina valin lihtsuse.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
gerli
Külaline





PostitusPostitatud: 16.01.2006 15:20    Teema: Vasta viitega

aga B grupist on ju eduka mängimise korral alati võimalik pääseda A gruppi ja samuti peaks olema võimalik A grupist välja langeda, kui tulemusi enam ei tule, minumeelest oleks ka selline liigade süsteem õigustatud, aga ainult sel juhul, kui ikka üldse oleks motivatsiooni võistlustele tulla ja selleks ainsaks motivatsiooniks on AUHIND...mind ei motiveeri diplom ja medal, raha või mingi nänn peaks olema...selleks peaks juhatus aktiivselt tegelema sponsorite otsimisega
kui liigad hakkavad kujunema edetabeli põhjal, siis see eeldab võistlustel kohalkäimist ja kohalkäimine on kallis, seega peab olema mingi motivaator lisaks A liigasse pääsemisele, mis ikkagi sunniks kohale tulema ...kui puudub auhind, siis lihtsalt jääbki ära see koroonavõistlustel käimine kahjuks....
Tagasi üles
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 09.06.2009 19:26    Teema: Vasta viitega

novuses ongi käesolevast aastast mitmetasandiline süsteem Eesti 2010 aasta meistri selgitamiseks. Ettepaneku kohaselt mängitakse nii:
Järgmiseks aastaks pääsesid kõrgliigasse naiste 8 (1. Andrea Uustulnd 2. Gerli Aver 3. Taimi Vaupere 4. Annele Lello 5. Jaanika Laks 6. Marju Lensment 7. Viire Talts 8. Gedi Aver ) ja meeste 16 paremat(1. Gert Müil 2. Oliver Ojaste 3. Kalev Raidlepp 4. Mihkel Lepist 5. Al-der Michelis 6. Allan Vaupere 7. Ants Verk 8. Janno Kalda 9. Margus Saareoja 10. Olav Karu 11. Tõnu Kask 12. Toomas Kink 13. Urmas Mererand 14. Janek Jaskov 15. Guido Trees 16. Timmo Laks );
I liigasse jäävad teisi kõrgliigasse pürgijaid ootama meeste 17.-32. koha mängijad (17. Nikolai Morozov, 18. Andres Lepp, 19. Aivar Strazdin, 20. Tõnis Laks, 21. Uno Leppik, 22. Leo Tagam, 23. Viktor Müil, 24. Jaak Kupper, 25. Hardi Juksaar, 26. Sten Kasela, 27. Aigor Sillaots, 28. Kalle Suits, 29. Armo Aas, 30. Raivo Ruberg, 31. Karlis Strazdin, 32. Sulev Tamme), ülejäänud (ning 2009 a mitteosalenud) alustavad II liigast.
Esialgse kava kohaselt toimub II liiga võistlus Viru-Nigulas ning I liiga ja naiste eelvõistlus Raasiku Rahvamajas.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
ants
Külaline





PostitusPostitatud: 09.06.2009 20:43    Teema: Vasta viitega

Naiste I liiga? Naiste II liiga? Noored?
Tagasi üles
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 30.07.2009 11:56    Teema: Vasta viitega

naistel on kõrgliiga ja sinna pürgijad, kes selgitatakse M 1 liigaga koos.

Noorte EMV toimub piisava arvu huviliste olemasolul (osalejate arv teatada EMV segapaarismängus toimumise ajaks, (min 10 osaleja korral toimub märtsis? eraldi võistlus, miks mitte näiteks Haibas).
Liigadest on keeruline parimat noort välja selgitada.
Järgmiseks aastaks on FINSO-le (ala rahvusvaheline organisatsioon) tehtud ettepanek korraldada Eestis juulis 2010 Euroopa juunioride meistrivõistlused, kuhu osalustasuta pääseb ka Eesti meister.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 24.03.2010 09:24    Teema: Vasta viitega

Sankt Peterburgis toimunud võistlusejärgsel päeval toimunud koosolekul oli ühe punktina kavas ka Euroopa juunioride meistrivõisltuste korraldamine ning anti nõusolek see Eestis läbi viia.

Praegune kava on ta augustis vabal nädalavahetusel ära teha kui juhendi ja kuupäeva nüansid kokku suudame leppida FINSO-siseselt.

28.-29 august arvati Ivani poolt liiga koolilähedaseks, 14.-15. augusti variandile pole vastukaja tulnud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 23.04.2010 10:07    Teema: Vasta viitega

Algatatud on EM organiseerimine 14.- 15. augustiks. Kõik head ideed on teretulnud (mida veel teha, millist süsteemi kasutada, milline võistlus korraldada saatjatele, keda ilmselt 20-30 ikka tuleb).

Praegune mõte on korraldada kuni 21-aastatele, st sünniaasta 1989 ja hiljem ning kuni 16-aastastele (sünniaasta 1994 ja hiljem).
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 29.04.2010 15:19    Teema: Vasta viitega

mulle tundub, et läti laual õigustas ennast liigadesse jaotamine; nö paikaloksumine võtab muidugi aega ja praegu on mõned väga tugevad mängijad veel staadiumis, kus peavad alustama madalaimast liigast.

Naiste puhulgi oleks liigadel mõte, kuid kui nad soovivad riskida järgmisel aastal näiteks 18kesi (ilma liigadeta jääb see number ettearvamatuks, kuid arvatavasti on ta 10 ja 20 vahel) ringsüsteemis läbi mängima, siis lasku käia, kasvõi 7 võiduni.

Peagi saab valmis ka emv punktijaotuse tabel ning kindalsti rõõmustavad madalamate liigade mängijad, et mõned mängijad kõrgematest liigadest kohaleei tulnud, selle jagu neile punkte enam; ehkki allapoole langevad mitteosalenud vaid ühe astme võrra, st Janek ja Oliver on järgmisel aastal I liigas ning I Raasikul mitteosalenud alustavad taas II liigast Viru-Nigulas.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 503
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 03.10.2010 09:20    Teema: Vasta viitega

A ja B grupi idee on plaanis veel sel aastal läbi katsetada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Reasta teated:   
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Võistlused Kõik ajad on GMT + 2 tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa saad teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa saad vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB 2.0.23 © 2001, 2005 phpBB Group