EKML foorum EKML foorum
Eesti Koroonamänguliidu foorum
 
 KasutusjuhendKasutusjuhend   OtsingOtsing   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri 
 ProfiilProfiil   RegistreeriRegistreeri  Logi sisseLogi sisse

põrkelöök ja trahviseib

 
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Reeglid ja taktika
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
arvo
Uus kasutaja


Liitunud: 26 juuni 2012
Postitusi: 1

PostitusPostitatud: 26.06.2012 11:14    Teema: põrkelöök ja trahviseib Vasta viitega

Tere,

Kaks punkti reeglitest:

§21 põrkelöögist: (2) Võistlejal on lubatud lüüa põrkelöögiga, kus löögiketas peab esmalt puudutama vähemalt ühte
poordi, kõiki oma seibe.

§24 Trahviseib (1) 11) kui löögiketas pärast löögi sooritamist puudutab ükskõik millist seibi omapoolse poordi tsoonis enne kokkupuutumist oma seibi(de)ga väljaspool seda tsooni;

Kas teine viide tähendab, et enne omapoolse poordi tsoonis olevate suluseibide väljalöömise alustamist peab trahviseibi vältimiseks olema muu plats puhtaks löödud (trahviseib tuleb ka juhul, kui saan põrkelöögiga esimesena pihta oma suluseibile ja ei puutunud enne "tavalist" seibi)? Samas esimene viide nagu lubaks sellist lööki.

Vastuolu kaoks, kui trahviseibi saaks otselöögi mainitud viisil sooritamise eest, kuid see on ka mujal kaetud (suluseibi otselöömine ja vastase seibi löömine) või kui trahviseibi saaks ainult vastase seibi puutumise eest, aga ka see on samuti mujal kaetud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 499
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 21.07.2012 16:38    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
13. Прямые и рикошетные удары.
13.1. Игрок имеет право бить прямым (ненаказуемым) ударом все свои ,,светлые” пешки, а так-же предварительно задев шайбой какую-либо из них любую другую пешку, независимо, от того, где она находится.
13.2. Игрок имеет право бить рикошетным ударом все свои пешки.
13.3. ,,Темные” пешки нельзя выбивать прямым ударом, их можно выбивать исключительно:
13.3.а шайбой, которая до того коснулась противоположного борта;
13.3.б шайбой, которая до того коснулась своей ,,светлой” пешки;
13.3.в своей светлой пешкой;
13.3.г с помощью нескольких пешек, если шайба вначале коснулась своей ,,светлой” пешки;
13.3.д рикошетным ударом по боковому борту, если пешка в центральном круге.
13.4. Игрока не штрафуют если у него нет ,,светлых” пешек и шайба после рикошетного удара о противоположный борт не коснется ни одной из своих пешек.
13.5. Если игрок выбивает ,,темную” пешку противника, ее оставляют на том месте, на котором она встала.
13.6. Запрещается в одиночных играх наказуемым ударом забивать ,,светлую” пешку (и) соперника на ,,темное поле”. Если же это произошло, то эту пешку (и) возвращают в прежнее положение, при этом не трогая другие сдвинутые пешки, а игрока наказывают.
13.7. Забивать пешку (и) противника в ,,темную” зону разрешается только:
13.7.а рикошетным ударом о противоположный борт, когда больше нет своих ,,светлых” пешек;
13.7.б шайбой, которая перед этим задела свою светлую пешку;
13.7.в своей пешкой;
13.7.г при помощи нескольких пешек в результате правильно выполненного удара.
Примечание: Удар считается правильным, если игрока штрафуют лишь за его завершение, например, шайба падает в лузу или перелетает через борт.
13.8. Если игрок наказуемым ударом выбил одну или несколько пешек соперника через борт или загнал ее (их) в ,,темную” зону, или выбил одну свою ,,темную” пешку, их положение восстанавливают, а игрока штрафуют. Положение остальных пешек не восстанавливают.
13.9. Положение пешки (ек) соперника не восстанавливают, если она (и) после удара (в том числе и наказуемого) перемещается (ются) в ,,темной” зоне.

selle 13.8 sõnastuse alusel on ALATI kui on lahtisi nuppe ja oma kinnist nuppu lüües on löök trahvitav (puutub vastase nuppu, ei puutu enne vastaspoordi vms) ja seib asetatakse samale kohale tagasi. Sama tõlgendus oli ka 1994. aastal reegleid sõnastades, kuid niivõrd selgesõnaliselt eesti keeles seda ei kirjutatud. Reeglite sõnastuse "tõlkeid" leiab ka reeglite valmimise 1. protokollist http://www.hot.ee/koroona/protokollid/1.pdf
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Guido
Foorumi administraator


Liitunud: 10 nov. 2005
Postitusi: 499
Asukoht: Eesti

PostitusPostitatud: 21.07.2012 16:42    Teema: Vasta viitega

vastuolu ei ole tegelikult, sest reeglis on sõnastus omapoolse poorditsooni kohta. Oma seibi vastaspoordist põrkelöögiga löömisel trahviseibi ei tule.
>§24 Trahviseib (1) 11) kui löögiketas pärast löögi sooritamist puudutab ükskõik millist seibi omapoolse poordi tsoonis enne kokkupuutumist oma seibi(de)ga väljaspool seda tsooni;

Eelkõige on siin mõeldud löögiketta omapoolse poordi tsoonist lahkumisel juhtuda võivate vigadega.
on ju ainult 2 võimalust, kas omapoolses tsoonis puudutakse oma või vastase seibi. Mõlemal juhul on otselöögi korral tegemist trahvitava löögiga.
Vastase seibi eelneval puudutamisel tuleb lahtiste nuppude olemasolu korral trahviseib, löögiõigus läheb ära ja juhul kui trahvitava löögiga liigutatakse oma seibi, taastatakse oma seibi asukoht.

Jah, kui oma suluseibi ei ole võimalik lüüa nii, et löögiketas puutub esmalt oma seibi, siis tuleb enne lahtised nupud ära lüüa ning jätkata siis juba põrkelöögiga, kusjuures siis ei oma tähtsust, millist seibi löögiketas eelnevalt puudutab.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada e-mail
Reasta teated:   
Vasta teemale   Uus teema    EKML foorum -> Reeglid ja taktika Kõik ajad on GMT + 2 tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa saad teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa saad vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB 2.0.23 © 2001, 2005 phpBB Group